Το Μυκονιάτικο Χασάπικο επιστρέφει την Κυριακή των Βαΐων στο γιαλό

Το Μυκονιάτικο Χασάπικο επιστρέφει την Κυριακή των Βαΐων στο γιαλό

 

 
Μετά από δύο χρόνια επιτυχούς διοργάνωσης το Μυκονιάτικο Χασάπικο ετοιμάζεται και φέτος για τρίτη συνεχή χρονιά να κλέψει τα βλέμματα στον γιαλό της Μυκόνου. Ο χορός θα στηθεί την Κυριακή των Βαϊων με μια αλυσίδα ανθρώπων που φιλοδοξεί να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. 
 
Οι πρόβες έχουν μπει στην τελική τους ευθεία και πλέον καθώς οι χορευτές έχουν πολλαπλασιαστεί γίνονται στο γήπεδο του Κόρφου κάθε Δευτέρα – Τετάρτη και Παρασκευή 8:00-10:00μ.μ. 
 
 
Ο εμπνευστής της διοργάνωσης και σπεσιαλίστας του είδους Γιάννης Βλασσόπουλος χορεύοντας και ο ίδιος όπως και πολλοί από τους συμμετέχοντες, από παιδί χασάπικο διαδίδει πλέον τις γνώσεις του στον χορό μαζί με την σύζυγό του Άννα σε όλους όσοι αγαπούν τον λαϊκό αυτόν χορό και τις μοναδικές μυκονιάτικες φιγούρες που το κάνουν να ξεχωρίζει και να αποκαλείται απερίφραστα και υπερήφανα «Μυκονιάτικο».
 
 
Πρόσφατα τις πρόβες παρακολούθησε και η εκπομπή «60’ Ελλάδα» του ALPHA καθώς συνεργεία της βρέθηκαν μαζί με τον Νίκο Μάνεση στο νησί. 
Το Μυκονιάτικο Χασάπικο επιστρέφει λοιπόν λίγες ημέρες πριν το Πάσχα στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού του την Κυριακή των Βαϊων 24 Απριλίου. 
 
Λίγες ημέρες έμειναν και όσοι ανεξαρτήτως ηλικίας γνωρίζουν χασάπικο και επιθυμούν να λάβουν μέρος στην μεγάλη γιορτή στον γιαλό θα πρέπει να ενσωματωθούν το συντομότερο στο γκρουπ.   
 
«Το συγκεκριμένο θέαμα αναδεικνύει την ελληνική και την μυκονιάτικη παράδοση και προβάλει μια διαφορετική πλευρά του νησιού, με αποτέλεσμα την μεγάλη διαφήμιση, πανελλήνια και παγκόσμια, λόγω της ευρείας προβολής του» αναφέρει ο αντιδήμαρχος Μιλτιάδης Ατζαμόγλου δηλώνοντας την υποστήριξη του Δήμου στην όλη προσπάθεια «ο Δήμος Μυκόνου στα πλαίσια της πολιτιστικής ανάδειξης του νησιού στέκεται πάντα αρωγός σε τέτοιες εκδηλώσεις».