Μύκονος: Στην τελική ευθεία οι πρόβες για τη γιορτή του χασάπικου

Μύκονος: Στην τελική ευθεία οι πρόβες για τη γιορτή του χασάπικου

 

 


Για τρίτη συνεχή χρονιά πραγματοποιούνται φέτος τα μαθήματα χασάπικου στην Μύκονο. Υπό την καθοδήγηση του ακούραστου Γιάννη Βλασσόπουλου και της συζύγου του Άννας τα μαθήματα πραγματοποιούνται στην φιλόξενη αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Άνω Μεράς κάθε Δευτέρα, Τετάρτη (εκτός Τετάρτης 30/3) και Παρασκευή 20:00-22:00. 
 
 
Πρόσφατα έγινε και η επιλογή των τραγουδιών, τέσσερα τον αριθμό, που θα πλαισιώσουν την μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον γιαλό της Μυκόνου την Κυριακή των Βαϊων. Μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα θα τυλίξει και φέτος το πέταλο του γιαλού γεμίζοντας με ελληνικούς ρυθμούς και νότες το παλιό λιμάνι του νησιού.
 
 
Όσοι γνωρίζουν το Μυκονιάτικό Χασάπικο και επιθυμούν να συμμετάσχουν στην γιορτή του χασάπικου στη Μύκονο θα πρέπει το συντομότερο να ενσωματωθούν στην ομάδα καθώς οι τελικές πρόβες έχουν ξεκινήσει και τα τραγούδια «δουλεύονται» με στόχο τι άλλο; Την επιτυχή διεξαγωγή της εκδήλωσης που δίνει ήχο και χρώμα και γιορτινή ατμόσφαιρα τα τελευταία τρία χρόνια λίγες ημέρες πριν το Πάσχα στο νησί.