Μυκονιάτικες γεύσεις θα πλημμυρίσει το Super Ferrie II την 25η Μαρτίου στο ταξίδι από Ραφήνα για Μύκονο

Στις 25 Μαρτίου 2016, στο πλοίο Superferry II, και στη γραμμή Ραφήνα - Άνδρος - Τήνος - Μύκονος ξεκινούν και πάλι για τη νέα χρονιά παρουσιάσεις στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μυκονιάτικες γεύσεις εν πλω...» που οργανώνονται από το Δήμο Μυκόνου και την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Περιβάλλοντος Παιδείας και Ανάπτυξης Μυκόνου (ΚΔΕΠΠΑΜ), στο πλαίσιο του αναπτυξιακού της ρόλου.
Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η παρουσίαση και η ανάδειξη της Μυκονιάτικης γαστρονομικής σκηνής, σύγχρονης και παραδοσιακής, στους ταξιδιώτες και κάθε λογής επισκεπτών, καθώς και η παροχή κινήτρων για την περαιτέρω ενασχόληση των Μυκονιατών αλλά και εν γένει των νησιωτών με την παραγωγή στον πρωτογενή τομέα.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ζωντανά μαγειρέματα μπροστά στο κοινό. Η λούζα, το λουκάνικο (Σταύρος Μενάγιας), το ξινότυρο, το γιαούρτι, η τυροβόλια, η κοπανιστή (Τυροκομείο Μυκόνου) και προϊόντα ζύμης (φούρνος Κουτσούκος) , αφού παρουσιαστούν ως προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας μιλώντας για τον τρόπο παρασκευής τους, θα κεραστούν στο κοινό μαγειρεμένα με εξαιρετικό τρόπο από τους:
• Αθηναγόρα Κωστακο, Μιχάλη Κίκη και Βαγγέλη Πελέκη.
Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η μουσική από το κουαρτέτο εγχόρδων Ο&Κ και η σοπράνο Κάτια Πάσχου μεταδίδοντας στα νησιά της γραμμής το εορταστικό κλίμα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί στη Μύκονο με τίτλο: "400 χρόνια από την ίδρυση του Κοινού των Μυκονίων”.