Χάλαρα: Η Μυκονιάτικη φύση αποκαλύπτεται μέσα από ανεξερεύνητα μονοπάτια (Δείτε Φωτο)

Χάλαρα: Η Μυκονιάτικη φύση αποκαλύπτεται μέσα από ανεξερεύνητα μονοπάτια (Δείτε Φωτο)

 

Με τον καλύτερο τρόπο γιόρτασαν την Άνοιξη οι περίπου 60 περιπατητές που βρέθηκαν στα Χάλαρα την Κυριακή 20 Μαρτίου κάνοντας μια όμορφη βόλτα στη φύση. Ένα οδοιπορικό στην ενδοχώρα του νησιού, σε ένα παρθένο μονοπάτι που ξεκινά από τον Άγιο Νικόλα της Ράχης διασχίζει ένα μεγάλο μέρος του ανατολικού τμήματος του ορεινού όγκου της περιοχής και φτάνει μέχρι τον Αι Γιάννη των Χαλάρων πριν βγει στο τσιμεντοποιημένο κομμάτι και διασταυρωθεί με τον δρόμο που οδηγεί στην Άνω Μερά. 
 
Την ανάδειξη των μονοπατιών του νησιού έχει ξεκινήσει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με την ΚΔΕΠΠΑΜ. Τον κόσμο υποδέχθηκαν η πρόεδρος Αντριανή Κουφού και ο αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Βαγγέλης Πελέκης, ο οποίος ως κάτοικος της περιοχής, έδωσε πλούσιες πληροφορίες στους συνοδοιπόρους του σ’ αυτή την όμορφη ανοιξιάτικη βόλτα η οποία στο τέλος της, εκτός από τις μυρωδιές του πολύχρωμου καμβά της φύσης, επεφύλαξε και μια έκπληξη: Την παραδοσιακή Μυκονιάτικη Φιλοξενία που προβάλλει με κάθε ευκαιρία. Αυτή τη φορά αναδείχθηκε στο φιλόξενο σπίτι της οικογένειας του κ. Γιώργου Δακτυλίδη στα Χάλαρα με μια βεράντα μοναδικής ομορφιάς και τον υπέροχο κήπο του με θέα τον ορεινό όγκο της περιοχής, όπου η μουσική από τα βατράχια ηχεί ιαματική στα αυτιά του σύγχρονου τρόπου ζωής και σε μεταφέρει πιο κοντά στην μαγεία της φύσης. 
 
Μετά από ένα περίπου δίωρο περπάτημα οι συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων η πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μυκόνου Ελένη Καλπουρτζή και η πρόεδρος του Απολλώνιου Συλλόγου Μαρία Μπαρμπαρή γεμάτοι θετική ενέργεια και  εικόνες απίστευτης ομορφιάς από την Μυκονιάτικη φύση, ολοκλήρωσαν τον κύκλο της μεγάλης αυτής διαδρομής με χαμόγελα και ευχές για το επόμενο ραντεβού τους σε ένα ακόμη από τα ανεξερεύνητα μονοπάτια του νησιού μας.
 
Ακολουθούν φωτοραφίες από την διαδρομή στην μοναδική Μυκονιάτικη Φύση. Πατήστε για να τις δείτε σε πλήρη προβολή.