Λέσχη Γαστρονομίας: Φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί σήμερα με τον Νίκο Γκέλο

Λέσχη Γαστρονομίας: Φτιάχνουμε το δικό μας ψωμί σήμερα με τον Νίκο Γκέλο

 

 

 

Ψωμί, τυρί, κρασί, λάδι… λέξεις δισύλλαβες πλην τεράστιας σημασίας, ορίζουν το απόλυτο θεμέλιο της διατροφής μας. Αν τα γνωρίσουμε με τον πιο απλό τρόπο, βήμα-βήμα από ανθρώπους που ζούνε πλάι μας και ασχολούνται με αυτά ερασιτεχνικά ή επαγγελματικά κι αν κατανοήσουμε τον τρόπο παρασκευής τους  ίσως κερδίσουμε τούτο το σημαντικό: να ξέρουμε τι τρώμε και βέβαια να επιλέγουμε το καλύτερο για μας και τα παιδιά μας!
 
Αν βέβαια μάθουμε πως να τα φτιάχνουμε και εμείς οι ίδιοι, τότε ίσως νοιώσουμε την ίδια χαρά που έχει κάθε δημιουργός όταν απολαμβάνει κι όταν μοιράζεται το δημιούργημά του.
 
Αυτή την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 στη Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου θα είναι ο Νίκος Ανδρ. Γκέλος.
 
Τον Νίκο τον γνωρίσαμε σαν στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου, σαν αντιδήμαρχο με ευθύνη και αντικείμενο τα Οικονομικά του Δήμου Μυκόνου και τώρα θα έχουμε τη χαρά να τον γνωρίσουμε σαν ερασιτέχνη αρτοποιό.
 
Είναι μαγικό πράγμα το ψωμί, ιδιαίτερα όταν το φτιάχνεις με τον παραδοσιακό τρόπο και του χαρίζεις όλη την φροντίδα που του αξίζει, από την αρχή, δημιουργώντας και συντηρώντας  το δικό σου προζύμι κι όταν του δίνεις όλο τον χρόνο κι όλη την αγάπη που χρειάζεται για να γίνει αφράτο, ελαστικό και μυρωδάτο.
 
Όσοι έχουμε απολαύσει ψωμάκι από τα χέρια του Νίκου Γκέλου γνωρίζουμε ότι διαθέτει την υπομονή και τη γνώση και ξέρουμε ακόμα ότι φροντίζει με αγάπη τα ψωμάκια του. Γι αυτό και περιμένουμε με ιδιαίτερη χαρά να απολαύσουμε από κοντά και να μοιραστούμε μαζί του την εμπειρία του ζυμώματος και την τεχνική του βήμα-βήμα από το προζύμι, το ζυμάρι ως το ψήσιμο.
 
Για τη συνάντησή μας αυτή τη φορά (που εντάσσεται στον Κύκλο που ανοίξαμε πρόπερσι με τίτλο «Με αλεύρι και νερό») προσφέρθηκε ο φιλόξενος χώρος του Παλιού Φούρνου της Άνω Μεράς*, που πλέον λειτουργεί με την ευθύνη της ιδιοκτήτριάς του αρχιτεκτόνισσας Κατερίνας Μπέρτου.
 
Η ίδια θα δείξει τον τρόπο παρασκευής του παραδοσιακού σουσαμένιου κουλουριού τύπου Θεσσαλονίκης με ταχίνι.
 
Ώρα έναρξης 06:15 μμ. Ο Παλιός Φούρνος βρίσκεται στο αδιέξοδο του Παιδικού Σταθμού Άνω Μεράς. Είσοδος πάντα ελεύθερη για όλους.