Σήμερα στη Λέσχη Γαστρονομίας σπιτικό γιαούρτι και ένα τυράκι ακόμα

Σήμερα στη Λέσχη Γαστρονομίας σπιτικό γιαούρτι και ένα τυράκι ακόμα

 

 

Συνεχίζεται το αφιέρωμα στο Μυκονιάτικο τυρί που πραγματοποιεί για 3η συνεχεί εβδομάδα η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου. Σήμερα Τετάρτη 9.3.16 στις 6 μμ, συνεχίζεται ο κύκλος των συναντήσεων της Λέσχης, που έχουν θέμα την οικιακή διαχείριση του γάλακτος.
 
Μετά από δυο συναντήσεις αφιερωμένες σε παραδοσιακά Μυκονιάτικα τυριά σειρά έχει το γιαούρτι φτιαγμένο με απλό τρόπο βολικό για τυροκόμιση στο σπίτι.
 
Αυτή τη φορά ο Θοδωρής Κουκάς από το Τυροκομείο Μυκόνου, ένας πρωτοπόρος σύγχρονος επαγγελματίας τυροκόμος και απόφοιτος της εξαιρετικής Σχολής των Ιωαννίνων θα μας ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο της τυροκομίας και θα λύσει κάθε απορία μας. Η συνάντηση αυτή αναμένεται με πολύ ενδιαφέρον.
 
Στο κενό μέχρι να πήξει το γιαούρτι, ο Δημήτρης Ρουσουνέλος, θα φτιάξει με κοινό παστεριωμένο γάλα του εμπορίου, ένα απλό, γρήγορο και νόστιμο τυράκι με τη διαδικασία πηξίματος με οξύ (λεμόνι, ξύδι κλπ).
 
Ώρα έναρξης 6:00 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων της τ. Κοινότητας στην πλατεία Άνω Μεράς.
 
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου που είναι μια άτυπη παρέα φίλων της μαγειρικής, των γαστρονομικών ταξιδιών και των γευστικών αναζητήσεων είναι πάντα ελεύθερη για όλους.