Παράθυρο στην Αθήνα για το

Παράθυρο στην Αθήνα για το

 

 

 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της  Γυναίκας που είναι στις 8 Μαρτίου, η ομάδα του Mykonos Alternative Health Center διοργάνωσε ένα μοναδικό Φεστιβάλ αφιερωμένο στη Γυναίκα. Το "Woman 2 DayFestival" πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου στο Divani Caravel Hotel. Το φεστιβάλ έλαβε χώρο σε 1000 τμ. με εκθεσιακό χώρο, αίθουσες ομιλιών, βιωματικών σεμιναρίων, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής. Αναδείξαμε ό,τι αφορά τη γυναίκα, απασχολεί, ενημερώνει, μορφώνει, ψυχαγωγεί, διασκεδάζει, θεραπεύει, συγκινεί, ενθουσιάζει και ομορφαίνει.
 
Το "Woman 2 DayFestival" αποτελούσε από χρόνια μια ιδέα ώστε να μπορεί να αποτελέσει ένα ουσιαστικό ταξίδι σε ότι πιο σύγχρονη ιδέα υπάρχει στον τομέα της υγείας, ομορφιάς, διατροφής, άθλησης, ψυχοθεραπείας, αισθητικής, διακόσμησης, τόνωσης του οργανισμού, τουρισμού, βιβλίου, μαγειρικής, μόδας, σχέσεων, θεάματος, επιχειρηματικότητας.
 
 
Οι παρευρισκόμενοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν διαλέξεις με καθηγητές πανεπιστημιακού επιπέδου με επίκεντρο πάντα τη γυναίκα, συζητήσεις με ειδικούς για οτιδήποτε προβληματίζει τη σύγχρονη γυναίκα, βιωματικά σεμινάρια από όλες τις σχολές ψυχολογικών προσεγγίσεων (gestalt, συστημική, ραϊχική σωματοθεραπεία, δραματοθεραπεία, χορόδραμα κ.α.) ομιλίες και εργαστήρια για διαφορετικές διατροφικές προσεγγίσεις (vegan, ωμοφαγία, διατροφή ομάδων αίματος,) εξειδικευμένες σχολές yoga, pranic healing, theta healing, ayurveda, πρωτοποριακές, διαγνωστικές και θεραπευτικές ιατρικές μεθόδους.
 
 
Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα άνοιξε με Βιωματικό Εργαστήριο Κατασκευής Κούκλας και Κουκλοθέατρο, Θεατρικό Παιχνίδι για Παιδιά, συνέχισε με ομιλίες όπως: «Πώς να μιλάω ώστε να με ακούνε: Δυσκολίες στις σχέσεις και εμπόδια στην επικοινωνία», «Εγρήγορση: Τεχνικές & Μέθοδοι πρόληψης και ενδυνάμωσης της γυναικείας ασφάλειας», «Εικόνες από την περιπέτεια του γυναικείου κινήματος 19ος - 20ος αιώνας», «Επιλόχειος Κατάθλιψη: Από την Ενοχοποίηση της Μητέρας στην Συνυπευθυνότητα του Ζεύγους και της Οικογένειας», «Καρκίνος του Μαστού και Γιόγκα», « Ευτυχία Σύνδεση με τον Πραγματικό σου εαυτό. Συνειδητή δημιουργία της πραγματικότητας που επιθυμείς, ανεξαρτήτως συνθηκών», «Αποτοξίνωση», «Ισπανικό Θέατρο από την Εταιρία του Λαϊκού Πανεπιστημίου Αθηνών», «Πρακτικές Αυτοάμυνας», "Life Coach", «Αντιγήρανση=Πρόληψη=Bemer», «Απελευθέρωσε τη δύναμη της Αγάπης με την Θεραπεία Θήτα», «Η Εκπαίδευση του Αποτελεσματικού Γονέα - Μέθοδος Gordon», «Πώς να επικοινωνήσω με τον εαυτό μου και με τον σύντροφό μου», «Η φυσική Ενεργειακή Αποκατάσταση των γυναικών με επαναλαμβανόμενες προσπάθειες εξωσωματικής σύλληψης», «Οι γυναίκες στην Εμμηνόπαυση», «Βήματα Επιτυχίας», «Orgasmotronic: Τα μυστικά της γυναικείας σεξουαλικότητας», «Διαδραστική Ομιλία από την ομάδα dear to share (Γυναίκες με καρκίνο του Μαστού), «Υλοποίησε την Αγάπη σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής σου με την Θεραπεία Θήτα», «Διατροφή - Ενεργοποίηση του Μεταβολισμού - Αντιγήρανση - Βασικές Αρχές», «Σεμινάριο Εκπαίδευσης Σκύλων», «Μετριότητα Τέλος!», «Τι είναι η Φυσικοπαθητική», «Τα Βότανα στη ζωή των Γυναικών», «Ανάλυση Ιχνοστοιχείων και Βαρέων Μετάλλων», «Οι ευεργετικές ιδιότητες της Αλόης», «Το χαμόγελο της Γυναίκας», «Σώμα, Φωνή και 5ο ενεργειακό Κέντρο. Πώς συνδέονται για την παραγωγή ενός υγιούς ήχου», «Ανθοθεραπεία στη Γυναικεία Πραγματικότητα», «Η σημασία της Φρέσκιας Αλόης στην αντιγήρανση και την Κυτταρική αναδόμηση», «Ευεξία και βελτίωση της φυσικής κατάστασης», «Πώς μπορείτε να μεταμορφώσετε την ζωή σας και να υλοποιήσετε τις επιθυμίες σας εύκολα και γρήγορα με την Κβαντική Μέθοδο, Angelic Quantum Spirals Method - AQS». «Η Θεοβιολογία του Φλερτ και το γέλιο του Έρωτα», «Άνοιγμα στην Αγάπη και στη Συντροφικότητα».
 
 
Εύστοχα όπως μπορεί να καταλάβει κανείς είχε σαν στόχο την ανάπτυξη των δημιουργικών δυνατοτήτων της γυναίκας, την αξιοποίηση των ικανοτήτων της, την προβολή των ιδιαίτερων προσόντων της, την ανάδειξη του κοινωνικού της ρόλου, τη μύηση στον εσωτερικό της κόσμο, την ψυχική και πνευματική της ανάταση, τη μεθοδικότητα στην επίτευξη στόχων, την ενδυνάμωση της ενεργητικότητας στην καθημερινότητά της, τη συνειδητοποίηση στο δικαίωμά της να διεκδικεί, να ερωτεύεται, να αγαπάει, να ανατρέπει, να εργάζεται, να απολαμβάνει, να μορφώνεται, να βγάζει τον ανώτερο φωτεινό εαυτό από μέσα της.
 
 
Παράλληλα με το πρόγραμμα των ομιλιών του Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε χορευτικό Fanga, Xορευτικό δρώμενο με κλακέτες, Θεατρικός Αυτοσχεδιασμός με τους 4Long, Θεατρικό Μεταμορφώσεις, περιγράφοντας τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας αλλά και πηγαίνοντας προς τα πίσω στο χρόνο να γνωρίσουμε τις πρώτες ρεμπέτισσες - φεμινίστριες της Ελλάδας, Show Venus Style με τη συμμετοχή 3 οίκων μόδας, μουσική Jazz & Blues.
 
 
Τα παιδιά απόλαυσαν κουκλοθέατρο, σόου με κλόουν και ξυλοπόδαρους και είχαν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε Θεατρικό Παιχνίδι καθ' όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ. 
 
 
Η ευχάριστη έκπληξη ήταν η παρουσίαση των Φυτικών Καλλυντικών Mykonos που αποτελούν μια πλήρη καλλυντική σειρά, αφού περιλαμβάνουν προϊόντα για τα μαλλιά, το πρόσωπο και το σώμα. Συνολικά 30 προϊόντα χωρίς παραβένες και συντηρητικά και μόνο με βιολογικά συστατικά. Υπήρξε θετική αποδοχή από τον κόσμο που επισκέφτηκε το Φεστιβάλ και έγιναν ήδη οι πρώτες παραγγελίες.
 
Επίσης τα προϊόντα αυτά με 500 ακόμη χειροποίητα πράγματα όπως ψηφιδωτά, πλεκτά, πυρογραφίες, κοσμήματα αποτελούσαν τα δώρα των λαχνών.
 
 
Γνωρίσαμε κόσμο από όλη την Ελλάδα και δοκιμάσαμε ελληνικές χειροποίητες γεύσεις από πολλά μέρη όπως τη Σαμοθράκη, την Κέα, την Ηρακλειά, τον Πόρο, τον Άλιμο.
 
Όλα τα παιδιά που βοήθησαν στο να επιτευχτεί αυτό το δύσκολο έργο του Φεστιβάλ ανυπομονούν να ανανεώσουν και πάλι το ραντεβού σύντομα! 
 
 
Μαρία Σκαγιά