Το απόγευμα στο Γρυπάρειο η ημερίδα πρόληψης για τον καρκίνου του παχέος εντέρου

Το απόγευμα  στο Γρυπάρειο η  ημερίδα  πρόληψης για τον καρκίνου του παχέος εντέρου

 

 

 

Ο Π.Α.Κ.Ο. Γεώργιος Αξιώτης σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Εξειδικευμένης Διαγνωστικής  το Ηπατογαστρεντερολογικό τμήμα του Αττικού Νοσοκομείου, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μυκόνου και της ΚΕΔΕ διοργανώνει το Σάββατο 19/3 /2016  στις 18: 30 στο Γρυπαρειο πολιτιστικό κέντρο, εκδήλωση ενημέρωσης & εκπαίδευσης για την  σημαντικότητα της πρόληψης του καρκίνου του παχέος εντέρου.  
 
Στην συνέχεια της εκδήλωσης θα μπορούν όλοι οι συμμετέχοντες δωρεάν να ενημερωθούν και να ακολουθήσουν διαγνωστικό έλεγχο υπό την κατεύθυνση των ειδικών γιατρών. 
 
Θα μιλήσουν οι:
Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου (Επίκουρος Καθηγητής Γαστρεντερολογίας, Ηπατογαστρεντερολογική μονάδα Αττικού Νοσοκομείου)
Dr Σπυρίδων Μπάρμπας (Ειδικός Παθολόγος - Πρόεδρος Ε.Ε.Ε.Ε.Ι.)
 
Η συμμετοχή σας τόσο στην εκδήλωση ενημέρωσης όσο και στο πρόγραμμα πρόληψης είναι σημαντική γιατί ο καρκίνος του παχέος  εντέρου ένας πολύ συχνός και θανατηφόρος καρκίνος.
Στις δυτικές κοινωνίες, αποτελεί τον τρίτο σε συχνότητα καρκίνο για άντρες και γυναίκες και τη δεύτερη αιτία θανάτου από καρκίνο. Η πρόληψη όμως και η έγκαιρη διάγνωση σώζει.
 
Η εκδήλωση αναφέρεται κύρια στις ομάδες υψηλού κινδύνου:
Στενοί συγγενείς ασθενών με πολύποδες ή καρκίνο του παχέος εντέρου
Ασθενείς μεγαλύτεροι των 50 ετών στα πλαίσια προληπτικού ελέγχου
Ασθενείς με ελκώδη κολίτιδα 
Ασθενείς με συμπτώματα «κινδύνου» για αξιολόγηση 
Αλλά και σε όλους τους πολίτες με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και πρόληψη.
 
Το πρόγραμμα βρίσκεται κάτω από την αιγίδα του παγκόσμιου οργανισμού Υγείας και ακολουθεί τα παγκόσμια αλλά και τοπικά ιατρικά πρότυπα (Ελληνική Γαστρεντερολογική εταιρεία – Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας και Διατροφής ΕΛΙΓΑΣΤ). 
 
Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης θα έχουν την ευκαιρία όλοι οι συμμετέχοντες να ρωτήσουν απορίες σχετικά, να λάβουν ειδικά έντυπα εκπαίδευσης και ενημέρωσης, να συμμετέχουν δωρεάν στον διαγνωστικό προληπτικό έλεγχο, να έχουν δωρεάν ιατρική φροντίδα και κατεύθυνση από το Εξιδεικευμένο ιατρείο πρόληψης. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επαφή με το Γρυπάρειο στο τηλ. 2289028636, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μυκόνου Κα Ροουζ – Αποστόλου 6944343280 ή με την εταιρεία DYONMED στο τηλ. 210 6655494 ή στο κιν. 6955181805.