"Ευρυπίδεια διαδρομή" το πρωί της Κυριακής με αφετηρία την χώρα

 

 
Μία κίνηση τιμής στη μνήμη του καθηγητή του Σχολείου και Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην κωπηλασία Ευριπίδη Σκλιβανίτη πραγματοποιούν φέτος τα Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια «Σύγχρονη Παιδεία». 
 
Ο Ευριπίδης, γιος του Γενικού Γραμματέα του Ν.Ο.Ι. Αναστάσιου Σκλιβανίτη, από παιδί και επί σειρά ετών τίμησε με την αθλητική του παρουσία την "φανέλα" του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων, χαρίζοντας στο σωματείο του μεγάλες διακρίσεις, τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων.
 
Υπήρξε πανελληνιονίκης από μικρή ηλικία, αγωνίστηκε και κατέκτησε νίκες και μετάλλια σε Βαλκανικούς, Πανευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους αγώνες και πρωταθλήματα, με κορυφαία επιτυχία του το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων του 2009. Έφυγε απρόσμενα από τροχαίο σε ηλικία μόλις 24 χρονών τον Μάρτιο του 2015 βυθίζοντας στο πένθος εκτός από την οικογένειά του και τους φίλους του, τους μαθητές και τους συναδέλφους του στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, όπως και ολόκληρη την κοινωνία της Μυκόνου που συγκλονίστηκε από τον απρόσμενο χαμό του. Φέτος σε ένδειξη τιμής το σχολείο πήρε την πρωτοβουλία για την διοργάνωση δύο αγώνων στη μνήμη του. 
 
Την Κυριακή 20 Μαρτίου τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια διοργανώνουν στη Μύκονο τους πρώτους αγώνες δρόμου προς τιμήν του. Στους αγώνες θα παραστούν και θα συμμετάσχουν φίλοι, συναθλητές και συναθλήτριες του Ευριπίδη.
 
Οι διαδρομές είναι δύο:
 
Η μεγάλη, 5 χιλιομέτρων, και 
• Η μικρή 1 χιλιομέτρου.
 
Αφετηρία και τερματισμός των διαδρομών είναι η πλατεία Μαντώς στη χώρα.
 
Η πρώτη διαδρομή, η μεγάλη, θα περάσει από τα εξής σημεία: Μαντώ, παραλιακός δρόμος προς Τούρλο, δεξιά στην ανηφόρα του νέου περιφερειακού (ΙΚΑ), διασταύρωση με δρόμο Άνω Μεράς (κύκλος) δεξιά, Μύλος του Κόκκινου, παλιός περιφερειακός (Μύλος Μπόνη), ΟΤΕ, πλατεία Μαντώς.
 
 
Η μικρή διαδρομή προσφέρεται ακόμη και για (πολύ) μικρά παιδιά, έχει ως εξής :
Πλατεία Μαντώς, ΟΤΕ, μετά την ανηφόρα αριστερά για παλιό λιμάνι, Blu, αρχαιολογικό μουσείο, πλατεία Μαντώς.
 
 
Σε σημεία της διαδρομής θα υπάρχουν εθελοντές για παροχή βοήθειας, όπως και ιατρική υποστήριξη.
 
Εάν κάποιος  δεν μένει στη Μύκονο και επιθυμεί να πάρει μέρος, και πρέπει να διανυκτερεύσει, διατίθενται δωμάτια σε πολύ προσιτές τιμές, σε ξενοδοχεία που είναι και χορηγοί της εκδήλωσης. Πρόκειται για τα ξενοδοχεία ¨ Έλενα¨, ¨Καρμπονάκι¨, ¨Μαντώ¨.
 
Η ώρα έναρξης είναι η 11η πρωινή. Στους τρεις πρώτους άνδρες και στις τρείς πρώτες γυναίκες της μεγάλης διαδρομής θα απονεμηθούν κύπελλα, και σε όλους τους συμμετέχοντες αναμνηστικά μετάλλια.
 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν για συμμετοχή και άλλες πληροφορίες στο τηλέφωνο : 22890-28670. Επίσης, εγγραφή για συμμετοχή πραγματοποιείται και στο site www.sychronipaideia.gr και στη σελίδα www.facebook.com/evripidiadiadromi.
 
πηγή: εφημερίδα MYKONOS NEWS