Οδηγός Καρναβαλικών Πληρωμάτων

Οδηγός Καρναβαλικών Πληρωμάτων

 

 

 

Η Ομάδα Εργασίας Καρναβαλιού του Δήμου Μυκόνου ανακοίνωσε τον Κανονισμό των Καρναβαλικών Πληρωμάτων για την αποκριάτικη παρέλαση της τελευταίας Κυριακής. 
 
Τι πρέπει να γνωρίζετε για τα καρναβαλικά πληρώματα, όροι  και προϋποθέσεις συμμετοχής ή δημιουργίας, καθήκοντα και υποχρεώσεις των καρναβαλιστών.
 
Κάθε πλήρωμα πρέπει να αποτελείται από 5 τουλάχιστον καρναβαλιστές  (δεν υπάρχει όριο για το maximum συμμετεχόντων).
Κάθε πλήρωμα  πρέπει να έχει συγκεκριμένο θέμα αμφίεσης (παρουσίας) και το οποίο πρέπει απαραίτητα να έχει την έγκριση της  αρμόδιας ομάδα εργασίας.
Ενδυματολογικά η στολή του πληρώματος μπορεί να  διαφοροποιείται μόνο μεταξύ ανδρών και γυναικών (οποιαδήποτε αλλά τυχόν εξαρτήματα, gadgets κλπ πρέπει να είναι ομοειδή).
Σε περίπτωση συμμετοχής  παιδιών ηλικίας   4-12 απαιτείται η συνοδεία από ενήλικα.
Κάθε γκρουπ θα πρέπει να έχει το όνομα της ομάδας  γραμμένο (χαρτόνι ,πανό κ.α.)με σκοπό να φαίνεται κατά τη διάρκεια της παρέλασης.
Η δημιουργία και συμμετοχη καρναβαλικού πληρώματος γίνεται ως εξής
 
Με αίτηση προς την καρναβαλική επιτροπή (θα υπάρχει ειδική φόρμα), στην οποία αναφέρονται :
1. Ονομασία group-θεματολογία, , όνομα αρχηγού και δυο υπαρχηγών,
2. Τρόποι επικοινωνίας (τηλέφωνο, email, fb)
3. Καταλυτική ημερομηνία αιτήσεων συμμετοχής ορίζεται η 10/03/2016
4. Η επιλογή θέματος του κάθε group είναι ελεύθερη. Καλο θα είναι να αποφευχθούν ακρότητες όσον αφορά θέματα τα οποία μπορεί να προσβάλουν.
 
Τα πληρώματα θα μπορούν να ενημερώνονται για όλες τις δραστηριότητες (παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, εκδηλώσεις, δραστηριότητες, μεγάλη παρέλαση κλπ):
 
Από την επίσημη ομάδα στο Facebook  Μυκονιάτικο Καρναβαλι
 
Εάν κάποιοι φίλοι καρναβαλιστές δεν συμπληρώνουν τον απαραίτητο αριθμό μελών για τη δημιουργία πληρώματος, μπορούν να συνεργαστούν με άλλους καρναβαλιστές και να συνδιοργανώσουν το group και τη θεματολογία του. Στην περίπτωση αυτή θα έχετε κάθε δυνατή βοήθεια από  ομάδα εργασίας του καρναβαλιού.
 
Η Ομάδα Εργασίας Καρναβαλιού έχει το δικαίωμα να τροποποιεί εκείνες τις ενέργειες, δραστηριότητες και  εκδηλώσεις όταν  κρίνεται αναγκαίο, προκειμένου να επιτευχθεί  το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το Μυκονιάτικο Καρναβάλι που εν τελεί πάμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί.
 
Όλοι οι καρναβαλιστές πρέπει να τηρούν απαραίτητα όλους τους όρους συμμετοχής και διεξαγωγής του καρναβαλιού και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις της Ομάδας Εργασίας.
 
Η Ομάδα Εργασίας του Καρναβαλιού διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει, τροποποιήσει ή προσθέσει άρθρα στον καρναβαλικό κανονισμό αν κριθεί αυτό απαραίτητο για την ομαλή διεξαγωγή του Μυκονιάτικου Καρναβαλιού.
 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και ελπίζουμε για μια υπεροχη συνεργασία!
 
Περισσότερα για τις Απόκριες στη Μύκονο ΕΔΩ