Μάρτιος: Ένας μήνας γεμάτος εκδηλώσεις στη Μύκονο

Μάρτιος: Ένας μήνας γεμάτος εκδηλώσεις στη Μύκονο

 

 

 

 
Μια σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις προετοιμάζουν και φέτος τον Μάρτιο ο Δήμος Μυκόνου, με τον Πολιτιστικό Οργανισμό Π.Α.Κ.Ο. Γ. Αξιώτης, την ΚΔΕΠΠΑΜ και τους Παιδικούς Σταθμούς σε συνεργασία με Συλλόγους και Φορείς του νησιού.
 
Οι εκδηλώσεις άλλες στο κλίμα των ημερών και άλλες αφιερωμένες όπως και πέρυσι τον ίδιο μήνα στην ψυχή και το συναίσθημα «Η ψυχή και το συναίσθημα γιορτάζουν την Άνοιξη στη Μύκονο» έχουν σαν στόχο να μιλήσουν στην ψυχή και το συναίσθημα μικρών και μεγάλων και να τους οδηγήσουν σε ένα σύνολο δημιουργίας και έκφρασης.
 
Άλλες κοντά στην φύση και άλλες σε συγκεκριμένους χώρους έρχονται από τις 2 Μαρτίου και καλούν μικρούς και μεγάλους μέχρι τα τέλη του μήνα να συμμετάσχουν σε αυτές. Το πρόγραμμα αφορά διάφορες δράσεις και Αποκριάτικες εκδηλώσεις και συγκεκριμένα:
 
Τετάρτη 2/3 «Μάρτης είναι χάδια κάνει πότε κλαίει πότε γελάει» Το συναίσθημα μέσα από παραμύθια παροιμίες και έθιμα του τόπου μας από τον κύκλο του χρόνου τον κύκλο της ζωής μας στις 5:00μ.μ. για μικρούς και μεγάλους από το Σωματείο Φίλων του Λαογραφικού Μουσείο Μυκόνου στο Κοινοτικό Κατάστημα Άνω Μεράς και την Παρασκευή 4/3 στις 18:30 στη Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Στέγης Μελέτης Παναγιώτη Κουσαθανά.
 
Πέμπτη 3/3 «Οι φίλοι βλέπουν φίλους όπως παλιά και αναπετά η καρδιά τους». Θα χτυπήσουμε την πόρτα να μαζευτούμε όπως παλιά με τα όργανα και το καλαθάκι μας και την καλή μας την καρδιά! Σας καλούμε όλους στο Καζίνο της Τσικνοπέμπτης να βρεθούμε να τα πούμε και να αναθαρρήσουμε από τις στενοχώριες και να βγουν όξω κι όσοι βγαίνουν κι όσοι δε βγαίνουν πια! Θα ανταμώσουμε στις 7:30 το βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων του Κοινοτικού Καταστήματος Άνω Μεράς. Από τους Ανωμερίτες με αγάπη!
 
Σάββατο 5/3 «Ο ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΜΕΡΜΕΛΕΧΑ»! Το κυνήγι θησαυρού θα είναι για το 2016 η πρώτη εκδήλωση , η όποια θα εμπλουτιστεί με περισσότερους γρίφους και με μεγαλύτερη δυσκολία. Ώρα έναρξης 11:00π.μ. κάτω από την Δημαρχεία! Ομάδα Καρναβαλιού.
 
Σάββατο 5/3 «Πήζουμε τυρί και η ζωή μας γίνεται απολαυστική» Στο Κοινοτικό Κατάστημα Άνω Μεράς από τη Λέσχη Γαστρονομίας στις 5:30μ.μ. για μικρούς και μεγάλους!
 
Κυριακή 6/3 «Ρόδες γέλια και χαρά χρώματα και παιχνίδια με συναισθήματα πολλά»! Ποδήλατα και πατίνια στη σειρά με αφετηρία το Ξενοδοχείο Λητώ θα ξεκινήσουν στις 11:00 με τερματισμό το Δημαρχείο! Εκεί μεγάλα αερόστατα και πίνακες ζωγραφικής θα περιμένουν μικρούς και μεγάλους να εκφράσουν και να αποτυπώσουν συναισθήματα με παιδαγωγούς των παιδικών σταθμών του Δήμου Μυκόνου. 
 
Σάββατο 12/3 «Απόκριες στην Άνω Μερά» Παιδικά ψυχαγωγικά με ζογκλέρ στις 12:00 μ.μ. στην πλατεία. Από τον Δήμο Μυκόνου, τον ΠΑΚΟ Αξιώτης και την Ομάδα Καρναβαλιού.
 
Κυριακή 13/3 «Μυκονιάτικο Καρναβάλι 2016 στη Χώρα» Θεσμός που καθιερώθηκε και οι συστάσεις είναι περιττές! Κάθε συναίσθημα έχει θέση. Διαλέξτε το φορέστε το και εκτονωθείτε! Από τον Δήμο Μυκόνου, τον ΠΑΚΟ Αξιώτης και την Ομάδα Καρναβαλιού.
 
Σάββατο 19/3 «Παίζουμε ομαδικά και εκφράζουμε θεατρικά και εικαστικά για όλα τα διαφορετικά»! Παίζουμε ομαδικά θεατρικά και εικαστικά παιχνίδια σε μια συνάντηση για τη διαφορετικότητα και τα συναισθήματα για «παίκτες» από 5 ετών έως 105 ετών 12:00-14:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της ΚΔΕΠΠΑΜ με την ηθοποιό και εμψυχώτρια του θεατρικού εργαστηρίου της ΚΔΕΠΠΑΜ Μυρτώ Μολανδώνη. 
 
Κυριακή 20/3 «Της καρδιάς ζυμώματα»! Μαγειρική και συναίσθημα μπερδεύονται γλυκά για παιδιά 4-7 ετών στις 11:00 π.μ. στο Κοινοτικό Κατάστημα Άνω Μεράς από τη Λέσχη Γαστρονομίας.
 
Σάββατο 26/3 «Ένα περβόλι συναισθήματα»! Ένα ταξιδιάρικο σύννεφο αλλιώτικο μαζεύει συναισθήματα τα σκορπάει και μεταμορφώνονται σε λουλούδια. Ελάτε να φτιάξουμε όλοι μαζί το δικό μας περιβόλι με τα ολάνθιστα λουλούδια μας τα συναισθήματά μας! Από την ομάδα «Νηπιαγωγοί σε δράση» για παιδιά 4-8 ετών στις 12:00 στο Κοινοτικό Κατάστημα Άνω Μεράς.
 
Κυριακή 27/3 «Συναισθήματα σε βάρκα γιαλό»! Φτιάχνουμε καραβάκια και ταξιδεύουμε με συναίσθημα το συναίσθημα και την ευχή μας στο γιαλό στις 11:00 π.μ. στην ΚΔΕΠΠΑΜ για μικρούς και μεγάλους. Φέρτε και το καλαθάκι σας.
 
Ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Π.Α.Κ.Ο. «Γ. Αξιώτης» Δημήτρης Κοντιζάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Μυκόνου, οι Σύμβουλοι του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου και η αναπληρώτρια προϊσταμένη Διεύθυνσης του 1ου Παιδικού Σταθμού του Π.Α.Κ.Ο. Αξιώτης Ευφροσύνη Νικητιάδου και η Ομάδα Εργασίας του Δήμου Μυκόνου, ευχαριστούν πολύ όλους όσους ευγενικά και γενναιόδωρα συμμετείχαν στην διοργανωση των εκδηλώσεων καταθέτοντας πολύτιμο χρόνο, κόπο, ιδέες και ψυχή!