Συγκροτείται η μικτή Κυκλάδων και στο στίβο

Συγκροτείται η μικτή Κυκλάδων και στο στίβο

 

 

Πρόσθετες αγωνιστικές υποχρεώσεις θα έχουν από το 2016 οι αθλητές και οι αθλήτριες της κατηγορίας Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄(ηλικίας 14-15 ετών) καθώς η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων αποφάσισε τη συγκρότηση της μικτής ομάδας των Κυκλάδων.
 
Η ομάδα θα συγκροτηθεί μετά τους αντίστοιχους διασυλλογικούς της κατηγορίας με βάση τα αποτελέσματα των αγώνων.  Ήδη η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων βρίσκεται σε συζητήσεις με αντίστοιχες αθλητικές ενώσεις ώστε να προκηρυχθούν επίσημοι αγώνες, κατά πάσα πιθανότητα στην Αθήνα.
 
Οι αγώνες της μικτής ομάδας Κυκλάδων θα προσφέρουν μια ακόμη αγωνιστική ευκαιρία στους μικρούς αθλητές και αθλήτριες να πετύχουν τα όρια πρόκρισης για τους πανελλήνιους αγώνες της κατηγορίας τους και να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους πριν από το πρωτάθλημα.
 
Επιπροσθέτως η ομάδα θα ενισχύσει  το συναίσθημα του συνανήκειν στους αθλητές όλων των συλλόγων των Κυκλάδων, θα προβάλει την ομαδικότητα και θα τονίσει με την παρουσία της τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά – θετικά και αρνητικά – που πηγάζουν από την πολυνησιωτικότητα μας.
 
Στόχος είναι το 2017 να συγκροτηθεί αντίστοιχη ομάδα και στην κατηγορία των Παίδων και των Κορασίδων και να αυξηθούν οι αγωνιστικές συναντήσεις των μικτών ομάδων σε όλη την Ελλάδα