Χορός εκατομμυρίων για μια θέση στη νύχτα της Μυκόνου - Τα στέκια του διεθνούς jet set ετοιμάζουν απόβαση στο νησί

Χορός εκατομμυρίων για μια θέση στη νύχτα της Μυκόνου - Τα στέκια του διεθνούς jet set ετοιμάζουν απόβαση στο νησί

 

 

Ολοι παλεύουν για μία θέση στον ήλιο, και στην ξέφρενη νύχτα της Μυκόνου όπου τα πάντα και κυρίως το χρήμα κινούνται σε διαφορετικούς ρυθμούς σαν να επρόκειτο για άλλη χώρα.

Γιατί μπορεί η Ελλάδα να διανύει μια δύσκολη περίοδο, αλλά, όπως φαίνεται, το κοσμοπολίτικο νησί μας βρίσκεται στα καλύτερά του. Η φήμη του έχει εξαπλωθεί στους τέσσερις ορίζοντες, ενώ οι υψηλών προδιαγραφών υπηρεσίες του μπορούν να ικανοποιήσουν τις επιθυμίες και του πιο απαιτητικού μεγιστάνα. Η Μύκονος αποτελεί πλέον τον πιο hot καλοκαιρινό προορισμό των απανταχού vips, γι' αυτό επιχειρήσεις και φίρμες του εξωτερικού επιθυμούν διακαώς να εισέλθουν στην αγορά της.
 
Η «απόβαση» των διεθνών ονομάτων έχει ήδη ξεκινήσει την τελευταία διετία με φημισμένους οίκους μόδας αλλά και διάσημα nightclubs και εστιατόρια να έχουν αποκτήσει τα δικά τους καταστήματα, τα περισσότερα σε συνεργασία με Ελληνες επιχειρηματίες, όπως το Buddha Bar στο ξενοδοχείο «Santa Marina», το Bonbonniere στην παλιά «Αίγλη» (ιδιοκτήτης του είναι ο εκατομμυριούχος σελέμπριτι Τζο Φουρνιέ), το Ling Ling by Hakkasan, το Toy Room, το Moni...
Σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα συνεχίζεται και φέτος η «κάθοδος» των ξένων εταιρειών, οι οποίες στην κυριολεξία κονταροχτυπιούνται προκειμένου να εξασφαλίσουν τα στρατηγικά σημεία στο νησί. Η μεγαλύτερη μάχη δίνεται από τις «καυτές» μαρκίζες του Λονδίνου, του Παρισιού και της Νέας Υόρκης, αφού διαπίστωσαν πως το «πείραμα» πέρυσι πέτυχε... και ότι οι πάμπλουτοι επισκέπτες της Μυκόνου, και δη οι προερχόμενοι από τον αραβικό κόσμο, απεδείχθησαν χρυσωρυχείο...
 
Ετσι, το καλοκαίρι του 2016 στο παιχνίδι μπαίνουν δυναμικά, απ' ό,τι φαίνεται, τα διάσημα club-restaurants Vip Room, Bagatelle, Maddox, Hyde Beach, το υπερπολυτελές και βραβευμένο restaurant-bar ιαπωνικής κουζίνας Okku από το Ντουμπάι και πιθανόν το εστιατόριο Novikov, το πιο αγαπημένο στέκι αυτήν τη στιγμή στο Λονδίνο.
 
 
ΜΑΓΔΑ ΛΙΒΕΡΗ
Διαβάστε περισσότερα στο ethnos.gr