Τεστ σάλιου για την ανίχνευση του καρκίνου

Τεστ σάλιου για την ανίχνευση του καρκίνου

Το τεστ σάλιου αποδεικνύεται τελικά αποτελεσματικό για την ανίχνευση πολλών ασθενειών. Πριν από λίγο καιρό οφθαλμίατροι αλλά και γενετιστές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την πρώτη επίσημη παρουσίαση του καινοτόμου γονιδιακού τεστ AVELLINO DNA TEST το οποίο, μπορεί να ανιχνεύσει το μεταλλαγμένο γονίδιο της δυστροφίας που προκαλεί απώλεια όρασης.
 
Τώρα έρχεται στο προσκήνιο ένα δεύτερο τεστ σάλιου που παρουσιάστηκε στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης (AAAS) στην Ουάσιγκτον από τους επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και αφορά την ανίχνευση του καρκίνου.
 
Σύμφωνα με τους επιστήμονες το τεστ εντοπίζει το DNA των όγκων καθώς και των γενετικών μεταλλάξεων που υπάρχουν στα υγρά του οργανισμού. Μία σταγόνα σάλιου μπορεί να δώσει 100% ακρίβεια στην ανίχνευση του καρκίνου.
 
Κοστίζει περίπου 20 δολάρια και μπορεί να γίνει και στο σπίτι ενώ έχει αξιολογηθεί σε κλινικές δοκιμές με ασθενείς που είχαν καρκίνο στους πνεύμονες.
Στο συνέδριο αναφέρθηκε ότι μέσα στα επόμενα 2 έτη, αναμένεται η έγκριση του τεστ από τον FDA (Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων).