Μνημόνιο συνεργασίας στον τουρισμό υπογράφουν Ελλάδα - Αίγυπτος

Μνημόνιο συνεργασίας στον τουρισμό υπογράφουν Ελλάδα - Αίγυπτος

 

 

 
Για το Κάιρο αναχωρεί αύριο Σάββατο η αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, μετά από επίσημη πρόσκληση του υπουργού Τουρισμού της Αιγύπτου Χισάμ Ζαζού.
 
Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, η κ. Κουντουρά, θα υπογράψει με τον Αιγύπτιο ομόλογό της Μνημόνιο Kατανόησης για τη συνεργασία των δύο χωρών στον τουρισμό, εγκαινιάζοντας μία νέα περίοδο στις τουριστικές σχέσεις των δύο χωρών. 
 
Η επίσκεψη αυτή πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας Ελλάδας- Αιγύπτου και της ενίσχυσης των διμερών σχέσεων, όπως επιβεβαιώθηκε σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο,  κατά την επίσκεψη του Πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα στην Αίγυπτο και του  Προέδρου της Αιγύπτου Φατάχ αλ Σίσι στην Αθήνα.
 
Η κ. Κουντουρά θα συναντηθεί επίσης με τον Υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας με τον πρόεδρο  του Αιγυπτιακού Οργανισμού Τουρισμού και τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Πρακτόρων.
 
Επιπλέον θα συναντηθεί με εκπροσώπους και μέλη της Ελληνικής Κοινότητας και με εκπροσώπους του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.