Οι Εθελοντές Μυκόνου κλείνουν δύο χρόνια ζωής και ευχαριστούν τον κόσμο για την πολύτιμη βοήθειά του

Οι Εθελοντές Μυκόνου κλείνουν δύο χρόνια ζωής και ευχαριστούν τον κόσμο για την πολύτιμη βοήθειά του

 

 
Δύο χρόνια κοινωνικής προσφοράς κλείνουν φέτος οι Εθελοντές Μυκόνου. Δύο χρόνια συνεχούς παρουσίας και συμπαράστασης στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.
 
Η ανταπόκριση των Μυκονιατών είναι πηγή ζωής για τις 84 οικογένειες που έχουν κατά καιρούς χτυπήσει την πόρτα των εθελοντών. Οι εθελοντές Μυκόνου και συγκεκριμένα οι τρεις σύλλογοι που στηρίζουν αυτή την προσπάθεια. ο Πολιτιστκός και Λαογραφικός Σύλλογος Γυναικών Μυκόνου, η Μυκονιάτικη Αλληλεγγύη και ο Σύλλογος Ανωμεριτισσών Μυκόνου, σε άρθρο που μας έστειλαν, ευχαριστούν θερμά  όλους τους Μυκονιάτες για την ανταπόκρισή τους και για την συμμετοχή τους στα καλάθια των Εθελοντών στα σούπερ μάρκετ της Μυκόνου και μας υπενθυμίζουν ότι η στήριξη πρέπει να είναι συνεχής για να είναι αποτελεσματική.
 
Διαβάστε αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο Σύλλογος Εθελοντών Μυκόνου:

"Ήρθε το 2014 και οι Εθελοντές Μυκόνου κλείνουμε δυο χρόνια ζωής. Είμαστε μια ομάδα που δραστηριοποιείται κάτω από την ομπρέλα τριών συλλόγων, του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Γυναικών Μυκόνου, της Μυκονιάτικης Αλληλεγγύης, του Συλλόγου Ανωμεριτισσών Μυκόνου καθώς και του Ιερού Ναού της Πανάχρας.
 
Συνολικά έχουν χτυπήσει την πόρτα μας, έστω για βοήθημα μικρού χρονικού διαστήματος, 87 οικογένειες, μέσα στις οποίες υπάρχουν άνεργοι, ηλικιωμένοι, ασθενείς, μονογονείκες οικογένειες και δυστυχώς πολλά παιδιά. Μια από τις βασικές αρχές μας, είναι να κρατάμε την ανωνυμία των ατόμων που βοηθάμε, μιας και ανάμεσα τους υπάρχουν πολλά παιδιά , και ο τόπος μας είναι μικρός. Τα παιδιά είναι μια ιδιαίτερα ευαίσθητη κοινωνική ομάδα και προσπαθούμε να τα προστατέψουμε με κάθε τρόπο.
 
Με αυτό το άρθρο, θα θέλαμε καταρχήν, να ευχαριστήσουμε τα Σούπερ Μάρκετ και τους Φούρνους για την άψογη συνεργασία, καθώς και τον Δήμο Μυκόνου για την παραχώρηση χώρου στο κτίριο “Βοήθεια στο Σπίτι”.  
 
Πάνω απ’ όλα όμως, θέλουμε  να ευχαριστήσουμε θερμά όλους εσάς, μικρούς και μεγάλους, που με τόση αγάπη στηρίζεται την κίνηση αυτή, είτε μέσα από το υστέρημα σας ή με άλλου είδους πρωτότυπες πρωτοβουλίες! 
 
Κάθε βοήθεια είναι ευπρόσδεκτη, μιας και οι ανάγκες είναι πολλές και οι καιροί δύσκολοι. Για μας κάθε προσφορά «μεταφράζεται» με έναν μονάχα τρόπο :  τρόφιμα που θα προσφέρουν χαμόγελα σε συνανθρώπους μας, που δεν έχουν πλέον την ευκαιρία να χαμογελούν συχνά!!!
 
 Δυστυχώς, όσο περνάει ο καιρός βρίσκουμε τα καλάθια των Σούπερ Μάρκετ όλο και πιο άδεια και έτσι έχουμε περιοριστεί στο να μοιράζουμε τρόφιμα μονάχα την δεύτερη Παρασκευή του κάθε μήνα.
 
Παρακαλούμε θερμά μην τους ξεχνάτε!!!
……. και ας ελπίσουμε, ότι μια μέρα δεν θα έχουμε πλέον γενέθλια να γιορτάσουμε, διότι δεν θα έχει πλέον κανείς ανάγκη την βοήθεια μας".