Αποσπερίδα αφιερωμένη στον μουσουργό Franz Liszt την Κυριακή στη Στέγη Μελέτης

Αποσπερίδα αφιερωμένη στον μουσουργό Franz Liszt την Κυριακή στη Στέγη Μελέτης

 

Αποσπερίδα αφιερωμένη στον μουσουργό Franz Liszt (1811-1886) πραγματοποιεί αυτή την Κυριακή 14 Φεβρουαρίου η Δημοτική Στέγη Μελέτης Παναγιώτη Κουσαθανά. 

Μετά από μιαν εισαγωγή για τη ζωή και το έργο του Ούγγρου συνθέτη η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Αγίας Πετρούπολης υπό την καθοδήγηση του αρχιμουσικού Zoltán Kocsis με σολίστα στο πιάνο τον Denis Matsuev θα ερμηνεύσουν το Κοντσέρτο για πιάνο αριθ. 2 στη λα μείζονα τονικότητα του συνθέτη.

Αμέσως μετά θ’ ακούσετε και θα δείτε μιαν άλλη ερμηνεία του ίδιου πάλι έργου, αυτή τη φορά με την Ορχήστρα της Ρωμανικής Ελβετίας από τον μεγάλο πιανιστικό διαγωνισμό της Γενεύης του 2012 αυτή τη φορά στην πιανιστική εκδοχή του νεαρού M. Sporov (Δεύτερο Βραβείο στον Διαγωνισμό).

Την ακρόαση αυτών των δυο ερμηνευτικών εκδοχών του ίδιου έργου, θα ακολουθήσει συζήτηση με επισημάνσεις και σχόλια για τα υπέρ και τα κατά της καθεμιάς από τις δυο ερμηνείες απονέμοντας έτσι το δικό σας βραβείο στον πιανίστα που θα συγκεντρώσει τα περισσότερα… “likes”.

Όπως τονίζει ο ιδρυτής συγγραφέας Παναγιώτης Κουσαθανάς "Eάν υπάρξει χρόνος και διάθεση από τους φίλους της Στέγης Μελέτης θα συνεχίσομε με δυο επιπλέον έργα του ίδιου μουσουργού: Les Preludes (Τα Πρελούδια) και Totentanz (Χορός του Θανάτου). Κι όλα αυτά για να ρίξομε λίγο φως ψυχής στο απέραντο σκότος που μας περιβάλλει...".

Η Αποσπερίδα ξεκινά στις 7:00 ακριβώς.