Γυάρος: Ξερονήσι θανάτου ή όαση ζωής;

Γυάρος: Ξερονήσι θανάτου ή όαση ζωής;

 

 

 
Το WWF σας προσκαλεί την ερχόμενη Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου να «ταξιδέψετε» μαζί μαζί του σε μια χειμωνιάτικη αποστολή εξερεύνησης της Γυάρου, μέσω Facebook. Αν δεν χρησιμοποιείτε το Facebook, παρακολουθήστε ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας του WWF.
 
Μέλη του θα βουτήξουν στα παγωμένα νερά της Γυάρου, θα μπούν στις φυλακές της εξορίας και θα σκαρφαλώσουνε μέχρι την πανοραμική κορυφή του νησιού. Σε όλη τη διάρκεια θα υπάρχει ζωντανή αναμετάδοση και θα μπορείτε ταυτόχρονα να στέλνετε τις σκέψεις και τις ερωτήσεις σας.
 
Ο βυθός της Γυάρου είναι μαγικός. Πώς μπορεί όμως κάποιος να τον απολαύσει σε αρμονική συνύπαρξη με τη φύση; Τα καταδυτικά μονοπάτια ίσως είναι η απάντηση: http://goo.gl/yXyzmq
 
«Στη Γυάρο δεν υπάρχει ζωή. Η Γυάρος είναι η άρνηση της ζωής και η ζωή έχει αρνηθεί τη Γυάρο από καταβολής.» Έτσι έγραφαν οι εξόριστοι κρατούμενοι το 1951 στην κυβέρνηση της εποχής.
 
Γιατί το WWF επέλεξε ένα «ξερονήσι» με τόσο βαριά ιστορία ως επίκεντρο της προσπάθειάς να δημιουργηθεί μια όαση νέας ζωής στις Κυκλάδες;
 
Στις 17 Φεβρουαρίου, παρακολουθήστε την αποστολή στη Γυάρο μέσα από μια ζωντανή ανταπόκριση που θα σας βοηθήσει να σχηματίσετε τη δική σας άποψη, για ένα νησί που βρίσκεται τόσο κοντά μας στις Κυκλάδες, κι όμως τόσο μακριά.
 
Στο μεταξύ, μπορείτε να στείλετε ερωτήσεις στο cycladeslife@wwf.gr. Τι θέλετε να δείτε τη μέρα της εξερεύνησης; Τι ερωτήσεις ή σκέψεις έχετε που θα θέλατε να απαντηθούν μέσα από την αποστολή.
 
 
Φωτογραφία: A. Bonetti / WWF Greece