Προϊόντα σε… αναμονή στην Τήνο! Ένα Κίνημα έμπρακτης βοήθειας προς τον συνάνθρωπο

Προϊόντα σε… αναμονή στην Τήνο! Ένα Κίνημα έμπρακτης βοήθειας προς τον συνάνθρωπο

Η Ανοιχτή Επιτροπή Αλληλεγγύης Τήνου ενημερώνει ότι στην Τήνο λειτουργούν πλέον επιχειρήσεις με «Προϊόν σε αναμονή». Ένα κίνημα που έχει αρχίσει από συνανθρώπους μας στην Αθήνα και έχει ένα σκοπό. Με τον πιο απλό τρόπο βοηθάμε έμπρακτα ο ένας τον άλλον. Με ποιο τρόπο;
 
Πληρώνοντας ένα καφέ, ένα ψωμί, ένα γάλα, λίγο κρέας, φρούτα και κάθε λογής προϊόντα για κάποιο συνάνθρωπό μας που δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποκτήσει. Ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού κόβει και κρατάει σε ένα ξεχωριστό κουτί την απόδειξη του προϊόντος σε αναμονή που έχει εισπράξει και την δίνει σε όποιον του ζητήσει το προϊόν σε αναμονή. Τόσο απλό.
 
Καφετέριες , αρτοποιία, φαρμακεία, κρεοπωλεία, μανάβικα, μπακάλικα, παντοπωλεία, κουρεία , ιατρεία και πολλές άλλες επιχειρήσεις συμμετέχουν στο κίνημα αυτό.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Αλληλεγγύης το Κίνημα έχει ξεκινήσει και στην Τήνο «Ξέρουμε ότι εδώ είναι κλειστή κοινωνία και έχει τις δυσκολίες του, όμως αν δεν ξεκινήσουμε κάτι, αν δεν δοκιμάσουμε κάτι δεν θα σπάσει ποτέ αυτό το απόστημα της ντροπής που μας περιβάλει και κάνει να πεινούν ολόκληρες οικογένειες, παιδιά να πηγαίνουν στο σχολείο τους νηστικά μια και δύο ημέρες» αναφέρουν τα μέλη της Επιτροπής τονίζοντας ότι η συμμετοχή είναι το κλειδί στην επιτυχία και προτρέποντας τις επιχειρήσεις να μπουν στο Κίνημα. 
 
Ήδη όπως αναφέρουν υπάρχουν καταστήματα όπως το αρτοποιείο «το Σπιτικό» όπου θα βρείτε ψωμί σε αναμονή ,η πιτσαρία «Φραγκίσκες» που θα βρείτε πίτσα σε αναμονή και το κομμωτήριο της Φραγκίσκας στην πλ. Ν. Λίτρα που θα βρείτε κούρεμα σε αναμονή!
 
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Βαλεντίνα και τον Γρηγόρη στα τηλέφωνα 6909085678 και 6955778797 αντίστοιχα. 
 
Δείτε παρακάτω το βιντεάκι που κυκλοφορεί για το κίνημα