Οι Σάλτσες πρωταγωνιστούν στην σημερινή συνάντηση της Λέσχης Γαστρονομίας

Σήμερα Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου το απόγευμα, η Λέσχη Γαστρονομίας Μυκόνου συνεχίζει με τον Παναγιώτη Μενάρδο τα βήματα της γνωριμίας με αυτό που θα ονομάζαμε αλφαβητάρι της μαγειρικής διαδικασίας.
Μετά τους "Ζωμούς" και μια ενδιάμεση στάση με τη νοστιμότατη σούπα με πιτσούνια από την Ιακωβίνα Μονογιού την περασμένη εβδομάδα, η Λέσχη περνάει σε μια ακόμα μεγάλη κατηγορία με τον υπέρτιτλο «Σάλτσες».
Ο Παναγιώτης θα εξηγήσει τις βάσεις εν γένει και πως από αυτές φτιάχνουμε μια σάλτσα, ενώ θα κάνει αναφορά στα αρωματικά ελαιόλαδα και τα αρωματικά ξύδια.
Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση θα φτιάξει αρωματικό ξύδι, ενώ θα εξηγήσει τη λογική των διαφόρων τύπων βινεγκρέτ και τη διαδικασία παραγωγής τους.
Τα μαγειρέματα ξεκινούν στις 6 μμ ακριβώς, στο πάντα φιλόξενο και γνωστό στέκι των εκδηλώσεών της Λέσχης, στο cafe "Μπάρκο" στο Παλιό Λιμάνι.
Oι εκδηλώσεις της Λέσχης Γαστρονομίας Μυκόνου είναι ανοικτά σε όλους και η συμμετοχή δωρεάν.
(Φωτογραφία από την συνάντηση της προηγούμενης Τετάρτης. Παρασκευή σούπας πιστσούνια από την Ιακωβίνα Μονογιού)