Φλεβάρης και κουκλοθέατρο πάνε μαζί στην ΚΔΕΠΠΑΜ

Φλεβάρης και κουκλοθέατρο πάνε μαζί στην ΚΔΕΠΠΑΜ

 

 

 
Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση στα πλαίσια του εκπαιδευτικού της ρόλου διοργανώνει τον μήνα Φεβρουάριο σεμινάρια για ενήλικες και παιδιά για την θεατρική κούκλα και παράσταση κουκλοθέατρου. Διδασκαλία-εμψύχωση κούκλας: Εύα Νικηφόρου, εκπαιδευτικός-ηθοποιός. Δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή για τα σεμινάρια. 
 
Στις 13 & 14 Φεβρουαρίου και ώρες 11:00 - 14:00 θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο για εκπαιδευτικούς & γονείς με τίτλο: «Βασικές αρχές εμψύχωσης κούκλας και αντικειμένου».
 
Όσοι λάβουν μέρος σε αυτό το εργαστήριο θα γνωρίσουν από κοντά τον κόσμο της θεατρικής κούκλας. Πώς μπορεί να γίνει μία  κούκλα «εργαλείο» - βοηθός στα χέρια του εκπαιδευτικού ή ακόμα και του γονιού. Το εργαστήριο περιλαμβάνει: σύντομη αναφορά στην καταγωγή του κουκλοθέατρου, περιγραφή και προβολή των ειδών κούκλας,  ανακάλυψη των δυνατοτήτων και εμψύχωση της κούκλας μέσα από ασκήσεις και αυτοσχεδιασμούς και τέλος μικρές ιστορίες από τους συμμετέχοντες. Διάρκεια σεμιναρίου: 6 ώρες. Kόστος συμμετοχής:  15,00€ σύνολο. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου.
       
Στις 20 Φεβρουαρίου θα πραγμαοτποιηθεί παράσταση Θεάτρου Κούκλας με τίτλο: «Λεμονιά». Aίθουσα ΚΔΕΠΠΑΜ, Ματογιάννι στις 19.00΄
 
Την επόμενη μέρα 21 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί τρίωρο εργαστήριο κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας για παιδιά ηλικίας 7-12 ετών με τίτλο «Χρώμα, κόλλα και χαρτί» από τις 11.00’ έως τις 14.00΄
Η κεντρική ιδέα αυτού του εργαστηρίου είναι η εισαγωγή των παιδιών στο θεατρικό κόσμο της κούκλας. Στόχος είναι να μπορέσουν τα παιδιά να κατασκευάσουν κούκλες από απλά υλικά (εφημερίδα, ύφασμα, χαρτοταινία κ.α.) και να τις ζωντανέψουν όπως επιθυμούν. Κόστος συμμετοχής 5,00€. Δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου.