Αναφορά του Γιάννη Βρούτση στη βουλή για την στελέχωση του Α.Τ. Μυκόνου

Αναφορά του Γιάννη Βρούτση στη βουλή για την στελέχωση του Α.Τ. Μυκόνου

 

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά έγγραφο του Δήμου Μυκόνου για την στελέχωση του Αστυνομικού Τμήματος της Μυκόνου. 
 
Ειδικότερα:
 
Προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κατατέθηκε ως αναφορά το έγγραφο του Δήμου Μυκόνου (α.π. 602/21-1-2016), σχετικά με την άμεση ανάγκη στελέχωσης του Α.Τ. Μυκόνου. 
 
Συγκεκριμένα, το πρόβλημα της υποστελέχωσης  της Αστυνομίας του νησιού έχει προκαλέσει σειρά προβλημάτων (έλεγχος διαβατηρίων, παραεμπόριο, επαιτεία, κλοπές, ασφάλεια, φύλαξη, ρύθμιση κυκλοφορίας, ναρκωτικά) σε ένα νησί που αποτελεί την κορωνίδα του Ελληνικού Τουρισμού παγκοσμίως. 
 
Με το έγγραφό του ο Δήμος Μυκόνου και ενόψει της επερχόμενης τουριστικής περιόδου, ζητά την άμεση παρέμβαση του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού, υπογραμμίζοντας την ανάγκη της άμεσης απόσπασης/μετακίνησης Αστυνομικών -με εμπειρία- στο Α.Τ. του νησιού, με στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας και την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης.