Μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής οι κινητοποιήσεις της ΠΝΟ

Μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής οι κινητοποιήσεις της ΠΝΟ

 

 

Την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεών τους ενάντια στο ασφαλιστικό αποφάσισε η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας η οποία συνήλθε σήμερα. 

Με μυστική ψηφοφορία η Διοίκηση της ΠΝΟ αποφάσισε να κλιμακώσει για δεύτερο 48ωρο την απεργιακή της κινητοποίηση με έναρξη την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου από τις 6:00 το πρωί. 

"Κλιμακώνοντας οι Έλληνες ναυτεργάτες την απεργιακή κινητοποίηση τους παλεύουν για την διατήρηση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου του αρχαιότερου ασφαλιστικού τμαείου της χώρας μας αλλά και για την κατεδάφιση του ΚΕΑΝ την αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών των ευτελισμό των συντάξεων, την οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου" αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.  

Ακόμη όπως τονίζεται αγωνίζονται ενάντια στην μαύρη ανασφάλιστη εργασία η οποία και μπορεί να καταπολεμηθεί με την πρόσληψη των ναυτεργατών σε όλα τα πλοία που φορολογούνται με τον Ν. 27/75 μέσω ΓΕΝΕ, με την διασφάλιση εφαρμογής των ΣΣΕ και της κοινωνικής ασφάλισης, την συνεχή παραβίαση των όρων εργασιας,  την συστηματική και κατ' εξακολούθηση υποβάθμιση των κοινωκικοασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν εργεία του κλάδου και την σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των Υπευθύνων και του Κράτους τα οποία δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα.

Η ΠΝΟ καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω "την λαιμητόμο πρόταση - σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό".

"Η πρότασή σας ταφοπλακα για τους έλληνες ναυτεργάτες δεν θα περάσει" καταλήγει η ανακοίνωση.