Καταστροφικές οι συνέπειες της απεργίας για όλους τους παραγωγικούς κλάδους των νησιών

Καταστροφικές οι συνέπειες της απεργίας για όλους τους παραγωγικούς κλάδους των νησιών

 

Την επισήμανση ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις των ναυτικών βλάπτουν ακόμη περισσότερο τις ήδη επιβαρυμμένες μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις των νησιών αναφέρει σε επιστολή του το Επιμελητήριο Κυκλάδων.

Με αφορμή την επικείμενη απεργιακή κινητοποίηση της 27ης και 28ης Ιανουαρίου απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της ΠΝΟ Γιάννη Χαλά, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κυκλάδων  Γιάννης Ρούσσος τονίζει ότι οι κινητοποιήσεις δεν προκαλούν καμία ζημιά στους δανειστές, τις πολυεθνικές ή τους τραπεζίτες αλλά στρέφονται ενάντια των τοπικών οικονομιών των νησιών και ιδιαίτερα εκείνων που δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από τον τουρισμό. 

Όπως επισημαίνεται "το Επιμελητήριο Κυκλάδων έχει δηλώσει την υποστήριξή του προς τα δικαιώματα και τις διεκδικήσεις των εργαζομένων που εκπροσωπείτε, όπως επίσης έχει επανειλημμένα επισημάνει τις καταστροφικές συνέπειες για όλους τους παραγωγικούς κλάδους, από τις συνθήκες αποκλεισμού που βιώνουν τα νησιά, με κάθε απεργιακή κινητοποίηση". 

"Στην πραγματικότητα δεν προκαλείτε καμία ζημία στους δανειστές, στις πολυεθνικές ή τους τραπεζίτες. Βλάπτετε άμεσα και ανεπανόρθωτα, τον νησιώτη παραγωγό, βιοτέχνη και μικροέμπορο, όλους αυτούς δηλαδή που ταξιδεύουν καθημερινά και πληρώνουν εισιτήρια και μεταφορικούς ναύλους, στα πλοία όπου εργάζεστε. Οι επιχειρήσεις έχουν μηδενικά περιθώρια αντοχής, ακόμα και για μία ημέρα αποκλεισμού των νησιών και ιδιαίτερα αυτών που δεν εξαρτώνται αποκλειστικά από τον τουρισμό. Ήδη όλοι οι επαγγελματίες, βιοτέχνες ή έμποροι, αποφεύγουν – γιατί αδυνατούν – να διατηρούν αποθέματα (stock) και η καθημερινή τροφοδοσία είναι ζωτικής σημασίας για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε αυτές" τονίζεται στην επιστολή στην οποία ζητείται η μη συνέχιση των κινητοποιήσεων ή ο περιορισμός τους σε ένα μόνο 24ωρο ώστε τουλάχιστον να εξυπηρετούνται οι περιπτώσεις  άμεσου ανάγκης.