Με χιονόνερο στα νησιά και παγετό στα ορεινά ξενικά η εβδομάδα

Με χιονόνερο στα νησιά και παγετό στα ορεινά ξενικά η εβδομάδα

Χιονόνερο θα πέσει σήμερα στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά Ελλάδα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά. Στην ηπειρωτική χώρα θα επικρατήσει παγετός, κατά τόπους ολικός στα βόρεια.

Ειδικότερα για τις Κυκλάδες προβλέπονται εφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με χιονόνερο. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. 
Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία από 05 έως 10 βαθμούς κελσίου.
 
Για αύριο Τρίτη 26/1 στα δυτικά προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές η χιονόνερο και στα ορεινά-ημιορεινά τοπικές χιονοπτώσεις, αρχικά της κεντρικής - Ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης, των νησιών του βορείου και Ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία της ανατολικής Στερεάς, της Ευβοίας, των Κυκλάδων και της Κρήτης. Πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων στο Αιγαίο. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια.
 
Οι άνεμοι στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και σταδιακά στο Ιόνιο 6 τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χωρά από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5, στρεφόμενοι από το μεσημέρι και από τα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.
 
Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Παγετός όμως θα σημειωθεί στα ηπειρωτικά, κατά τόπους ισχυρός τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και τα βόρεια.