Αφιέρωμα στην Γυάρο σε εκπομπή του Alpha

Αφιέρωμα στην Γυάρο σε εκπομπή του Alpha


H εκπομπή 360 μοίρες με την Σοφία Παπαϊωάννου στον ALFA θα παρουσιάσει σήμερα Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016 αφιέρωμα στο νησί της Γυάρoυ. 

Στόχος της εκπομπής που ξεκινά στις 23:30 είναι να σκιαγραφήσει και να αναδείξει το ιστορικό παρελθόν της Γυάρου αλλά και το ενδιαφέρον που κεντρίζει σήμερα λόγω της σημαντικής οικολογικής της αξίας. Με αφορμή την ανάδειξη της αξίας της αυτής η εκπομπή παρουσιάζει και τις δράσεις προστασίας περιβάλλοντος που γίνονται στα πλαίσια του προγράμματος ΚΥΚΛΑΔΕΣ Life.

Η Γυάρος φέρνει στο νου σκληρές μνήμες. Χιλιάδες άνθρωποι ξεριζώθηκαν, εξορίστηκαν και βασανίστηκαν στο ξερονήσι του Αιγαίου, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου και της Δικτατορίας.
 
"Εγώ δεν μπορώ να τους συγχωρήσω ποτέ. Γιατί δεν βασάνισαν εμένα μόνο, βασάνισαν και το παιδί μου. Σε μια στιγμή, του στέρησαν και τους δύο γονείς στην πιο τρυφερή του ηλικία και δεν ήξερε που, πως, γιατί. Φαντάστηκε ότι το εγκαταλείψαμε", διηγείται στις 360ο η Ελευθερία Γανίτη, η οποία συνελήφθη την πρώτη μέρα της Δικτατορίας και άφησε πίσω της την κόρη της που ήταν τότε μόλις δύο ετών. 
 
Κι ενώ οι άνθρωποι επέλεξαν να κάνουν κολαστήριο το νησί, η φύση είχε άλλες διαθέσεις. Δύο νέα παιδιά, ο Χρήστος και η Ελίνα, αγωνίζονται τώρα να αλλάξουν τη μοίρα της Γυάρου.
 
"Ένα νησί με βαριά ιστορία, ένα νησί που έσβησε ζωές, θέλουμε να το μετατρέψουμε σε ένα νησί όπου τα θαύματα της φύσης θα μπορούν να ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια των επισκεπτών", λέει ο Χρήστος Παπαδάς στη Σοφία Παπαϊωάννου.

Δείτε ΕΔΩ το τρέιλερ της εκπομπής