Στις Βρυξέλλες η Άννα Καμμή κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Μυκόνου

Στις Βρυξέλλες η Άννα Καμμή κατά της ιδιωτικοποίησης του αεροδρομίου Μυκόνου


Η Κ.Ε.ΠΟ.Μ. συνεχίζει τον αγώνα κατά του ξεπουλήματος των αεροδρομίων και ιδιαίτερα τη Μύκόνου, μαζί με πολίτες και ομάδες από όλη την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό η Άννα Καμμή παραβρέθηκε στις Βρυξέλλες προσκεκλημένη ως μέλος της Πρωτοβουλίας κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων και μίλησε σε ημερίδα που διοργανώθηκε στις 12 Ιανούαρίου 2016 στις με θέμα: «Ακολουθώντας την πορεία των αερομεταφορών στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τρέχουσες εξελίξεις και προοπτικές».
 
Συμμετείχαν ευρωβουλευτές από άλλα κόμματα του Ευρωκοινοβουλίου καθώς και εκπρόσωποι και συνδικαλιστές από τον χώρο των αερομεταφορών από χώρες της Ευρώπης. Η εκδήλωση ήταν πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών της ομάδας της Αριστεράς GUE/ NGL , Νίκου Χουντή, Σοφίας Σακοράφα και J.L. Melenchon.
 
Η κ. Καμμή αφού έκανε αναφορά στην κίνηση του αεροδρομίου αναφέρθηκε και στους λόγους για τους οποίους η Κίνηση θεωρεί ότι η παραχώρησή των αεροδρομίων στην γερμανικών συμφερόντων FraportAG αφορά ξεπούλημα και πρέπει με κάθε τρόπο να αποτραπεί. Αναφέρθηκε σε Οικονομικούς, Κοινωνικούς και Πολιτικούς λόγους και συγκεκριμένα όπως είπε:
 
"1. Οικονομικοί. Αφού
α) τα έσοδα των αεροδρομίων υπερκαλύπτουν τα έξοδα του και συνεισφέρουν στον Κρατικό Προϋπολογισμό.
β) Οι τιμές χρήσεις του είναι χαμηλές και θα ανέβουν κατά πολύ με την ιδιωτικοποίηση (αύξηση τελών για αεροσκάφη και επιβάτες δηλαδή μεγάλη αύξηση των εισιτηρίων, (εννοείς της τιμής των εισιτηρίων, μάλλον;) αύξηση των ενοικίων για τις εταιρίες που νοικιάζουν χώρους κλπ)
2. Κοινωνικοί. Αφού το Αεροδρόμιο χρησιμοποιείται για ιατρικές και νοσοκομειακές αερομεταφορές χωρίς κόστος.
3. Εθνικοί. Αφού το Αεροδρόμιο χρησιμοποιείται από την Πολεμική Αεροπορία τόσο σε ασκήσεις όσο και σε έκτακτες εθνικές καταστάσεις. Είναι παραχώρηση, καταστρατηγεί το Σύνταγμα και υπονομεύει την Εθνική μας Κυριαρχία.
4. Πολιτικοί. Θεωρούμε ότι η απόφαση για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της πατρίδας δεν αντιδράσουμε δυναμικά δεν θα σταματήσουν εδώ".
 
Όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της ΚΕΠοΜ μετά τα λιμάνια και τα αεροδρόμια τις πηγές ενέργειας, τα κόκκινα δάνεια και την πρώτη κατοικία σειρά σιερά θα πάρουν οι παραλίες, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι περιοχές NATURA, όλος ο εθνικός υλικός και άυλος πλούτος. 
 
Τέλος επεσήμανε ότι η Κίνηση συντάσσεται "με κάθε δράση και πρωτοβουλία για την ανατροπή αυτής της αντιλαϊκής αδηφάγου πολιτικής".