Εβδομάδα Γαλλικού κινηματογράφου στην ΚΔΕΠΠΑΜ

Εβδομάδα Γαλλικού κινηματογράφου στην ΚΔΕΠΠΑΜ


Για δέκατη συνεχή χρονιά η ΚΔΕΠΠΑΜ φιλοξενεί φέτος ταινίες του Γαλλικού σινεμά στη Μύκονο. Οι προβολές ξεκινούν την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου μέχρι και τις 24 Γενάρη και θα συνεχιστούν από τις 29 έως τις 31/1 στην αίθουσα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης στο Ματογιάννι.

Πρόγραμμα προβολών
 
Παρασκευή 22 Ιανουαρίου, 20.00΄
Quai d' Orsay 
 
Γαλλία 2013, σκηνοθεσία: Bertrand Tavernier, σενάριο: Christophe Blain, Abel Lanzac, Bertrand Tavernier, μουσική: Philippe Sarde, ηθοποιοί: Thierry Lhermitte, Raphaël Personnaz, Niels Arestrup, διάρκεια: 113΄. Κωμωδία.
Μια σημαντική ταινία του βετεράνου Γάλλου σκηνοθέτη, σεναριογράφου, παραγωγού και κριτικού κινηματογράφου Bertrand Tavernier
Υπόθεση: Ο Αλεξάντρ Τεγιάρ ντε Γουόρμς είναι ένας άντρας με σθένος που αρέσει στις γυναίκες και είναι παρεμπιπτόντως υπουργός Εξωτερικών στη χώρα του Διαφωτισμού: τη Γαλλία. Ο Αρθούρ Βλάμινκ, ένας νέος πανεπιστημιακός που προετοιμάζει το διδακτορικό του, προσλαμβάνεται στο υπουργείο. Πρέπει να γράφει τους λόγους του υπουργού, αλλά επιπλέον πρέπει να μάθει να συντάσσει λόγους με την ευαισθησία και την αίγλη του πρίγκιπα.
 
Σάββατο 23 Ιανουαρίου, 20.00΄ 
La Fille du 14 juliet 
Γαλλία 2012, σκηνοθεσία και σενάριο: Antonin Peretiatko, μουσική: Philippe Sarde, ηθοποιοί: Vimala Pons, Vincent Macaigne, Grégoire Tachnakian, Marie-Lorna, διάρκεια 88. Κωμμωδία.
Υπόθεση: Η Truquette, μια άνεργη απόφοιτος, ζει στη Γαλλία της κρίσης και παλεύει για τα πιστεύω της. Την Ημέρα της Βαστίλης γνωρίζεται με τον Hector, ο οποίος την ερωτεύεται. Μαζί με τους φίλους τους, τον απολυμένο γιατρό με πλαστό πτυχίο Pator και τη δέσμια των ερωτικών της περιπετειών Charlotte, αποφασίζουν να πάνε διακοπές, αφήνοντας πίσω τους το Παρίσι και όλα όσα τους έχουν στριμώξει. Η ξαφνική απόφαση της γαλλικής κυβέρνησης να μικρύνει το καλοκαίρι κατά έναν μήνα για να πάρει μπρος η οικονομία της χώρας, διαλύει τα σχέδια της παρέας και η επιστροφή θα πυροδοτήσει μια σειρά από απίστευτα συμβάντα και ξεκαρδιστικά γεγονότα.
 
Κυριακή 24 Ιανουαρίου, 18.00΄ Για παιδιά
Les contes de la nuit
Γαλλία 2010, σκηνοθεσία: Michel Ocelot, σενάριο: Michel Ocelot, φωνές (μεταγλώττιση): Julien Beramis, Marine Griset, Yves Barsacq, Christophe Rossignon, διάρκεια: 1 ώρα και 24 λεπτά, είδος: Animation με υποτίτλους
Η βραβευμένη ταινία του δημιουργού της ταινίας Azur and Asmar Michel Ocelot.
Υπόθεση: Κάθε βράδυ, ένα κορίτσι, ένα αγόρι και ένας γέρος τεχνίτης συναντιούνται σε ένα μικρό σινεμά που μοιάζει εγκαταλελειμμένο, αλλά είναι γεμάτο ομορφιές. Οι τρεις φίλοι επινοούν, ενημερώνονται, σχεδιάζουν, μεταμφιέζονται. Και παίζουν όλες τις ιστορίες που επιθυμούν σε μια νύχτα μαγική, όπου όλα είναι πιθανά.
 
Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, 20.00΄
2 Automnes 3 Hivers 
Γαλλία 2012, σενάριο-σκηνοθεσία: Sebasties Betbeder, μουσική: Philippe Sarde, ηθοποιοί: Vincent Macaigne, Maud Wyler,,Bastien Bouillon,Thomas Blanchard, Audrey Bastien, είδος: δραματική κωμωδία.
Υπόθεση: Στα 33 του, ο Αρμάν αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του. Για να ξεκινήσει τρέχει. Είναι μια καλή αρχή. Η Αμελί ακολουθεί τον δικό της τρόπο ζωής και τρέχει και αυτή. Η πρώτη τους συνάντηση είναι ένα σοκ. Η δεύτερη θα στείλει τον Αρμάν στο νοσοκομείο αλλά θα αποτελέσει την αρχή της περιπέτειάς τους...
 
Σάββατο 30 Ιανουαρίου, 20.00΄
Lulu femme nue
Γαλλία 2013, σκηνοθεσία: Justine Triet, Solveig Anspach, σενάριο: Solveig Anspach, ηθοποιοί: Karin Viard, Bouli Lanners, Claude Gensac, Philippe Rebbot, διάρκεια: 90 λεπτά, είδος: δραματική κωμωδία.
Υπόθεση: Μετά από μια αποτυχημένη συνέντευξη, η Λουλού εγκαταλείπει τον άντρα της και τα τρία παιδιά της. Εκμεταλλεύεται τις ημέρες ελευθερίας της, μόνη, στην παραλία και χωρίς ενοχές. Στο δρόμο, διασταυρώνεται με ένα παράξενο άντρα, μεγαλωμένο από τα αδέρφια του, μια γριά που αρνείται να πεθάνει και μια υπάλληλο που κακομεταχειρίζεται το αφεντικό της... Τρεις καθοριστικές συναντήσεις που βοηθούν τη Λουλού να ξαναβρεί μια παλιά γνωστή: την ίδια.
Κυριακή 31 Ιανουραίου, 18.00΄ Για παιδιά
Le Tableau 
Γαλλία, Βέλγιο 2011, σκηνοθεσία: Jean-Francois Laguionie, σενάριο: Anik Le Ray Φωνές, διάρκεια: 76 λεπτά, είδος: animation με υπότιτλους στα ελληνικά 
Μια οπτική πανδαισία του master των κινουμένων σχεδίων Jean-François Laguionie που φέρνει τα παιδιά σε επαφή με έργα μεγάλων ζωγράφων και ερεθίζει την φαντασία τους.
Υπόθεση: Ένας πύργος, ανθισμένοι κήποι και ένα απειλητικό δάσος είναι αυτά που άφησε ημιτελή ένας Ζωγράφος, για άγνωστους λόγους. Σε αυτόν τον πίνακα ζουν τρία είδη ηρώων: οι Toupins που είναι τελείως ζωγραφισμένοι, οι Pafinis στους οποίους λείπουν μερικά χρώματα και οι Reufs που είναι απλά σκίτσα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.