Κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ της Παρασκευής - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Κύμα κακοκαιρίας από το βράδυ της Παρασκευής - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

 

 

 
Δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η οποία προειδοποιεί για το κύμα κακοκαιρίας που θα επηρρεάσει από το βράδυ της Παρασκευής την Δυτική και σταδιακά και την Υπόλοιπη Ελλάδα. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Αναλυτικά:
 
Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, τη Δυτική Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεά, την Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και κατά περιόδους στα Νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου. 
Τα φαινόμενα σταδιακά θα επεκταθούν στη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την υπόλοιπη Στερεά, στη Αττική από τις απογευματινές ώρες, την Εύβοια, στην υπόλοιπη Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας σε όλη την υπόλοιπη χώρα. 


Οι Νότιοι άνεμοι θα ενισχυθούν στα 8 και βαθμιαία στα Ανατολικά στα 9 μποφόρ. 


Τοπικές χιονοπτώσεις αρχικά στα Δυτικά, Κεντρικά και Βόρεια ορεινά και σταδιακά στα ημιορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας, της Δυτικής και Βόρειας Θεσσαλίας και από τις βραδινές ώρες σε πεδινές περιοχές της υπόλοιπης Μακεδονίας και Θράκης.
 

Την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται αρχικά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, γρήγορα όμως θα περιοριστούν στην Ανατολική και Νότια νησιωτική χώρα και κατά διαστήματα στο Ιόνιο. 


Οι άνεμοι σταδιακά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα εξασθενήσουν. 


Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά του μεγαλύτερου μέρους της χώρας καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπείρου, Μακεδονίας, Θράκης, Θεσσαλίας και Στερεάς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν να σημειωθούν χιονοππτώσεις και στα πεδινά της υπόλοιπης Ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας και των νηνιών του Βόρειου Αιγαίου.
 
Την Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016, θα εκδηλωθούν τοπικές χιονοπτώσεις σε όλα τα ορεινά-ημιορεινά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Ηπειρωτικής χώρας, της Εύβοιας, των Σποράδων, των νησιών του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και πιθανόν των Κυκλάδων και της Κρήτης. Στην Αθήνα στους 6 βαθμούς η θερμοκρασία και χιόνια.
Οι Βόρειοι άνεμοι θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 8 μποφόρ στα πελάγη.
Παγετός θα σημειωθεί στα Ηπειρωτικά όπου τις νυχτερινές ώρες κατά τόπους θα είναι ισχυρός.