Πρώτη αποσπερίδα πολιτισμού για το νέο έτος στη Στέγη Μελέτης την Κυριακή

Πρώτη αποσπερίδα πολιτισμού για το νέο έτος στη Στέγη Μελέτης την Κυριακή

 

 
Η πρώτη αποσπερίδα πολιτισμού για το νέο έτος πραγματοποιεί αυτή την Κυριακή 17 Ιανουαρίου η βιβλιοθήκη Παναγιώτη Κουσαθανά. Στην αποσπερίδα που ξεκινά στις 7:00 ακριβώς όπως τονίζει ο κ. Κουσαθανάς θα παρουσιαστεί το δεύτερο μέρος του αφιερώματος της Στέγης Μελέτης Πολιτισμού στον πεζογράφο μας Αντρέα Καρκαβίτσα (1865-1922). Επιλογή από Τα λόγια της πλώρης (1899) και μικρή επιλογή από κριτικές που έχουν γραφτεί για το έργο του συγγραφέα.
 
Ειδικά γι’ αυτήν την αποσπερίδα που είναι η πρώτη του 2016, η Στέγη Μελέτης έχει έναν μποναμά για τους φίλους της: ο Παναγιώτης Κουσαθανάς θα τους διαβάσει ένα πρόσφατο διήγημά του με τίτλο «Το σεντούκι που γύρευε το κλειδί του».
 
Υπενθυμίζεται ότι ως εισαγωγή στις μη μουσικές αποσπερίδες της Στέγης Μελέτης για τις εφετινές αποσπερίδες μας επελέγησαν σύντομα χαρακτηριστικά τραγούδια (Lieder) από τους κύκλους τραγουδιών του Gustav Mahler (1860-1911): Kindertotenlieder, Rückertlieder και Lieder eines fahrenden Gesellen στην εξαίρετη ερμηνεία τους από τη μέτζο-σοπράνο Dame Janet Baker και τον Sir John Barbirolli που οδηγεί δυο μυθικές αγγλικές ορχήστρες: τη New Philharmonia Orchestra και Hallé Orchestra.
 
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
 
Παραλλήλως, για όσους αγαπούν το βιβλίο λειτουργεί, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, η Λέσχη Ανάγνωσης για Ενήλικες και η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης, υπό την εμπνευσμένη εποπτεία της ακάματης καθηγήτριας κ. Αγγέλας Καλαφάτη. Περισσότερες λεπτομέρειες  για τη συμμετοχή σας στο τηλέφ. 22890-22646 κατά τις ημέρες και ώρες λειτουργίας της Στέγης
ή καλύτερα απ’ ευθείας στο τηλέφ. 6977281895 (κ. Α. Καλαφάτη).
 
Ο ακούραστος συγγραφέας προτρέπει τον κόσμο να παραβρίσκεται στις αποσπερίδες της Στέγης επισημαίνοντας ότι "σε αυτές δεν γίνονται εγγραφές δεν επιβάλλονται υποχρεώσεις δεν υποβάλλονται ερωτήσεις δεν μπαίνουν διαγωνίσματα και δεν γίνονται βαθμολογήσεις. Ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει σε ποιες αποσπερίδες θα είναι παρών και σε ποιες όχι".