Σε νησί του Νοτίου Αιγαίου το 2016 το παιχνίδι επιβίωσης “Τhe Island”

Σε νησί του Νοτίου Αιγαίου το 2016 το παιχνίδι επιβίωσης “Τhe Island”

 

 

 
Το ακατοίκητο νησί της Αλιμιάς στα Δωδεκάνησα «ξαναζωντανεύει» και αποτελεί τόπο …περιπέτειας. Η Αλιμιά επιλέχθηκε από το ταξιδιωτικό πρακτορείο “Beyond Borders” του Βελγίου για τη διοργάνωση του καινοτόμου παιχνιδιού επιβίωσης (τον Οκτώβριο του 2016) με τίτλο “The Island”. Πρόκειται για ένα ταξιδιωτικό προϊόν το οποίο εισάγει για πρώτη φορά στον κόσμο το συγκεκριμένο πρακτορείο και θα εγκαινιαστεί στα Δωδεκάνησα, ύστερα από ενέργειες της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ στην Ολλανδία. 
 
Τετραμελής αποστολή από το Βέλγιο με επικεφαλής τον κ. Joris Meermans επισκέφθηκε την Τρίτη 29.12.15 το νησί. Τους διοργανωτές συνόδευσαν η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέτα Παπαβασιλείου και ο δήμαρχος Χάλκης, Μιχάλης Πατρός. Τόσο ο κ. Meermans όσο και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την Αλιμιά, δηλώνοντας ότι πέρα από τη μοναδική του ομορφιά, το νησί εξυπηρετεί απόλυτα τους σκοπούς του παιχνιδιού. 
 
 
Η αντιπεριφερειάρχης Μαριέτα Παπαβασιλείου αναφέρει ότι τέτοια πρωτότυπα πρότζεκτ όπως το “The Island” αναδεικνύουν τις δυνατότητες των νησιών, προσελκύουν ειδικές κατηγορίες τουριστών και τελικά μπορούν να συμβάλουν στην επιμήκυνση της διάρκειας της τουριστικής περιόδου.
 
«Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για την εισαγωγή καινοτόμων τουριστικών προϊόντων, αποφασίσαμε να υποστηρίξουμε τη διοργάνωση αυτού του ιδιαιτέρου πρότζεκτ σε ένα ακατοίκητο νησί της περιοχής μας, όπως είναι η Αλιμιά. Πιστεύουμε Κάθε ένα από τα νησιά μας διαθέτει τις δικές του δυνατότητες και ξεχωριστές ομορφιές. 
 
Αυτά τα ξεχωριστά στοιχεία θέλουμε να αναδεικνύουμε μέσα από την εισαγωγή καινοτόμων ταξιδιωτικών προϊόντων, έτσι ώστε να προσελκύουμε με όλες αυτές τις δράσεις ειδικές κατηγορίες τουριστών και να κάνουμε πλησιάσουμε έτσι όλο και περισσότερο προς το στόχο της επέκτασης της διάρκειας της τουριστικής περιόδου», δηλώνει η κ. Παπαβασιλείου.
 
Ο κ. Joris Meermans εκφράζει τον ενθουσιασμό του για την Αλιμιά, δηλώνοντας ότι το ερημικό νησί ήταν ακριβώς αυτό που αναζητούσε το πρακτορείο “Beyond Borders” για την πραγματοποίηση του παιχνιδιού επιβίωσης. Εμφανίζεται δε βέβαιος, ότι αυτή μπορεί να είναι η αρχή μίας πολύ καλής συνεργασίας με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Χάλκης. 
 
Σημειώνεται ότι πριν την έναρξη αλλά και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού θα υπάρχει μεγάλη δημοσιότητα τόσο στο Βέλγιο όσο και στην Ολλανδία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ειδικής ιστοσελίδας του “Beyond Borders” και των ΜΜΕ.  Ήδη διακρίνεται ζωηρό ενδιαφέρον από υποψήφιους διαγωνιζόμενους για το project της Αλιμιάς και σε περίπτωση που οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπεράσουν τον αναμενόμενο αριθμό, δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί το παιχνίδι για περισσότερες από μία φορές.