Τα είπε έξω απ’ τα δόντια ο προϊστάμενος της ΔΕΥΑΜ «Οι μισοί εδώ μέσα δεν μιλιέστε»

Τα είπε έξω απ’ τα δόντια ο προϊστάμενος της ΔΕΥΑΜ «Οι μισοί εδώ μέσα δεν μιλιέστε»

 

 

 
«Το βασικότερο πρόβλημα που έχει αυτή τη στιγμή η Μύκονος είναι ότι θα’ πρεπε να φύγουμε από το ΕΓΩ και να πάμε στο ΕΜΕΙΣ. Οι πιο πολλοί δεν μιλιέστε μεταξύ σας» αυτή η φράση του προϊστάμενου της ΔΕΥΑΜ Κώστα Κουνάνη προκάλεσε έντονη αμηχανία στους Δημοτικούς Συμβούλους, οι οποίοι αν και γνωρίζουν την αλήθεια των λόγων του, δεν μπορούν φυσικά να το παραδεχτούν.
 
Όσο κι αν προσπάθησε ο πρόεδρος του Σώματος Δημήτρης Σκαγιάς να αντικρούσει τα όσα ανέφερε ο κ. Κουνάνης και να πείσει περί του αντιθέτου δηλαδή ότι κάτι τέτοιο έγκειται στις παρυφές της παραπληροφόρησης επισημαίνοντας πως "και μιλάμε μεταξύ μας οι σύμβουλοι και ομονοούμε" μάλλον δεν τα κατάφερε.
 
Η κατάσταση στο Δήμο Μυκόνου είναι γνωστή και το κλίμα γίνεται χειρότερο όσο πλησιάζουμε προς τις εκλογές. Είναι γεγονός ότι ουδέποτε υπήρξε πραγματική ενότητα. Ποιος φταίει για αυτό; Μα το υπέρμετρο "Εγώ" του καθενός από εκείνους που το καλλιεργούν συστηματικά και η έλλειψη καταμερισμού αρμοδιοτήτων μήπως και χαθούν τα προνόμια των υψηλότερων τη τάξει διοικούντων.
Εκείνων που τους είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούν ότι χρειάζονται συμμάχους σε όλη τη θητεία για να βγει το έργο και όχι μόνο την προεκλογική περίοδο προκειμένου να επωφεληθούν από τους ψήφους που κουβαλά ο κάθε σύμβουλος για να εκλεγούν.
 
Κάθε ένας που επιθυμεί να ασχοληθεί με τα κοινά ξεκινά τις περισσότερες φορές με ένα όραμα, μικρό ή μεγάλο, και με μια διάθεση για προσφορά και η απογοήτευση είναι τεράστια όταν βλέπει το δικό του ρόλο να τελειώνει πριν καν αρχίσει, δηλαδή την στιγμή της εκλογής του. Καθώς μετά, τόσο η διάθεσή του όσο ακόμα και οι προτάσεις του, μπαίνουν στις πιο πολλές περιπτώσεις σε δεύτερη μοίρα ή ηχούν αδιάφορα στα αυτιά εκείνων που έχουν χαράξει άλλη πορεία για τον τόπο. Γι' αυτό και θα' ταν φρόνιμο και ενόψει εκλογών οι όποιες συμμαχίες και στηρίξεις να γίνονται επί προτάσεων και προγραμμάτων ξεφεύγοντας από τον συστηματικά προσωποκεντρικό χαρακτήρα των εκλογικών αναμετρήσεων, που σε πολλές περιπτώσεις στήνει επικίνδυνες παγίδες. 
 
Ένας ακόμη λόγος που κάνει τους διοικούντες πολλές φορές αλαζόνες είναι η υπέρμετρη εμπιστοσύνη στον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους. Ξεχνάνε βέβαια ότι κανείς δεν γίνεται Θεός με έναν τίτλο ή με μια καρέκλα. Άλλωστε όπως ανέφερα και παραπάνω κάποιοι βοήθησαν για να τον κατακτήσει. Και θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κ. Κουνάνη, για κάτι το οποίο επισημαίνω εδώ χρόνια μέσω της στήλης μου στην MYKONOS NEWS, ότι το νησί χρειάζεται σ υ λ λ ο γ ι κ ό τ η τ α. Όσο περισσότερο αργούν κάποιοι να το καταλάβουν, τόσο χάνεται πολύτιμος χρόνος.  
 
Αυτό ακριβώς εννοούσε και ο προϊστάμενος της ΔΕΥΑΜ μιλώντας για ενότητα. Δεκαπέντε χρόνια είναι σε αυτό το «μαγαζί» κάτι περισσότερο γνωρίζει τόσο για τον τρόπο διοίκησης, όσο και για τις αποφάσεις…
 
«Οι αποφάσεις που βγαίνουν θα πρέπει να υλοποιούνται κιόλας. Μια απόφαση που δεν υλοποιείται, δεν υπάρχει λόγος να βγαίνει γενικότερα. Τι σημαίνει υλοποίηση; Ρεαλισμός.  Δηλαδή, όσο πιο κοντά είμαστε κατά την ώρα που βγαίνει μια απόφαση, όσο πιο ρεαλιστικοί είμαστε και όσο φέρνουμε υπηρεσίες να κάνουνε εισηγήσεις και δεν βγαίνουν οι αποφάσεις από «ανίδεους» ανθρώπους, τόσο είναι και υλοποιήσιμες» ανέφερε ο προϊστάμενος της ΔΕΥΑΜ και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
 
Ελένη Κοντιζά