Εξετάσεις στη Μύκονο για τα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece

Εξετάσεις στη Μύκονο για τα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ CTY Greece

 

 

 
Μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 2016 οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα προγράμματα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / CTY Greece του Κολλεγίου Ανατόλια μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή για τις εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου που θα πραγματοποιηθούν στη Μύκονο στις 30 Ιανουαρίου 2016. Τα προγράμματα απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες από Β΄ Δημοτικού έως και Γ΄ Γυμνασίου.  
 
Το CTY του διεθνούς φήμης πανεπιστημίου Johns Hopkins ιδρύθηκε το 1979, με στόχο να αναδείξει χαρισματικούς μαθητές σε ολόκληρο τον κόσμο και να υποστηρίξει την εξέλιξή τους με μία σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων, που ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες δυνατότητες τους. Κάθε χρόνο περισσότεροι από 9.000 μαθητές από 120 χώρες συμμετέχουν στα καλοκαιρινά προγράμματα του CTY τα οποία πραγματοποιούνται σε 30 camps σε όλον τον κόσμο (ΗΠΑ, Ελλάδα, Ιρλανδία, Χονγκ Κονγκ και αλλού), και επιπλέον 13.000 μαθητές παίρνουν μέρος σε online μαθήματα.
 
Μέσα από τη στρατηγική συνεργασία του πανεπιστημίου Johns Hopkins με το Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το CTY Greece ξεκίνησε το 2013 τη λειτουργία του στην Ελλάδα. Το Κέντρο, που τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.
 
Τα προγράμματα που παρέχει είναι: διαδικτυακά (on line), μονοήμερα ή Σαββατοκύριακου και θερινά. Οι μαθητές που θα παρακολουθήσουν τα θερινά προγράμματα του Κέντρου μπορούν να λάβουν υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα.     
 
Για τη συμμετοχή τους στα προγράμματα του Κέντρου οι μαθητές αξιολογούνται σε ειδικές εξετάσεις με βάση τα τεστ ακαδημαϊκών δεξιοτήτων (SCAT) και (STB) που σχεδιάστηκαν από το Center for Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins. 
 
Για τη δήλωση συμμετοχής στις εξετάσεις και πληροφορίες για τα προγράμματα, τις ημερομηνίες των εξετάσεων και τα τεστ αξιολόγησης μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Κέντρου: http://www.cty-greece.gr/el