Δεσμεύσεις για επαναφορά προσαύξησης στις υπερωρίες υπαλλήλων μουσείων - αρχαιολογικών χώρων

Δεσμεύσεις για επαναφορά προσαύξησης στις υπερωρίες υπαλλήλων μουσείων - αρχαιολογικών χώρων

 

 

 
Επαναφορά της προσαύξησης κατά 25% της ωριαίας αποζημίωσης για παροχή εργασίας των υπαλλήλων μουσείων και αρχαιολογικών χώρων πέραν του πενθημέρου δεσμεύτηκε να εισηγηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χριστόφορος Βερναρδάκης.
 
Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης δεσμεύθηκε στους εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού (ΠΟΕ - ΥΠΠΟ) και της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φυλάξεως Αρχαιοτήτων (ΠΕΥΦΑ) ότι θα εισηγηθεί σχετική ρύθμιση που θα περιληφθεί σε νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, το συντομότερο δυνατό.
 
Η ρύθμιση αυτή θα αφορά τους φύλακες και το προσωπικό καθαριότητας των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων.
 
«Ψαλίδι» στην υπερωριακή αποζημίωση του κλάδου μπήκε με το νόμο για το νέο μισθολόγιο που ψηφίστηκε προ 15 ημερών.
 
Αντιδρώντας η ΠΕΥΦΑ κήρυξε αποχή από την εργασία στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, αρχής γενομένης από το περασμένο Σαββατοκύριακο μέχρι να επανέλθει η παροχή.
 
Το υπουργείο σημειώνει ότι παράλληλα, σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο Πολιτισμού, θα εξεταστεί το αίτημα των φορέων για την άμεση ενίσχυση των χώρων αυτών με μόνιμο προσωπικό φύλαξης, προκειμένου να επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα που αφορά τόσο τους εργαζόμενους όσο, κυρίως, την εικόνα της χώρας ως προς την αξιοποίηση των πολιτιστικών θησαυρών της.
 
 
Πηγή: ΑΜΠΕ, naftemporiki.gr