Επιπλέον 10 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες Β. και Ν. Αιγαίου για το προσφυγικό

Επιπλέον 10 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες Β. και Ν. Αιγαίου για το προσφυγικό

 

 

 

 
Τη διάθεση επιπλέον 10 εκατ. ευρώ στις Περιφέρειες Βορείου & Νοτίου Αιγαίου ενέκρινε σήμερα το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
 
Πρόκειται για πόρους του εθνικού σκέλους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων τους οποίους η κυβέρνηση διαθέτει στις συγκεκριμένες Περιφέρειες, προκειμένου να υποστηριχθούν οι προσπάθειες διαχείρισης του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος.
 
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση "Η κυβέρνηση,  παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχει γεννήσει η κρίση, αποδεικνύει έμπρακτα ότι το προσφυγικό αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, τόσο σε επίπεδο συντονισμού και οργάνωσης όσο και σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποστήριξης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η σημερινή κυβερνητική απόφαση για την οικονομική υποστήριξη των δύο Περιφερειών που στόχο έχει την εξασφάλιση ανθρώπινων συνθηκών φιλοξενίας για τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και, παράλληλα,  την στήριξη των τοπικών κοινωνιών, που μέσα σε αντίξοες συνθήκες έχουν παραδώσει μαθήματα αλτρουισμού και αλληλεγγύης σε όλη την Ευρώπη".