Μεϊμαράκης - Μητσοτάκης στον β' γύρο

Μεϊμαράκης - Μητσοτάκης στον β' γύρο

 

 

 

 
Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναμετρηθούν στον β' γύρο των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας. 
 
Ο κ. Μητσοτάκης επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ότι δεν θα αποσύρει την υποψηφιότητά του, ανεξαρτήτως του ύψους της διαφοράς που θα τον χωρίζει τελικά από τον κ. Μεϊμαράκη. 
 
«Το ρεύμα της δημιουργικής ανανέωσης για το οποίο αγωνίστηκα με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα επιβεβαιωθεί και θα βγει νικηφόρο στις 10 Ιανουαρίου, γιατί στις 10 Ιανουαρίου είναι μια άλλη εκλογή», σημείωσε σε σύντομες δηλώσεις του.  
 
«Στις 11 Ιανουαρίου», πρόσθεσε, «ξημερώνει μια νέα μέρα για τη ΝΔ και την Ελλάδα». 
 
Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ο κ. Μεϊμαράκης συγκέντρωνε πάνω από το 40% των ψήφων, ο κ. Μητσοτάκης πλησίαζε το 30%, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας ήταν λίγο πάνω από το 20%, με τέταρτο τον κ. Γεωργιάδη να πλησιάζει το διψήφιο ποσοστό.
 
Με ενδιαφέρον αναμένονται οι επόμενες κινήσεις του Απόστολου Τζιτζικώστα και του Άδωνι Γεωργιάδη -αν θα εκφράσουν επισήμως τη στήριξή τους σε έναν από τους δύο υποψηφίους, εν όψει του β' γύρου, που θα διεξαχθεί στις 10 Ιανουαρίου.
 
Αργά το απόγευμα τα επίσημα αποτελέσματα
 
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης τα επίσημα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των εσωκομματικών εκλογών της Ν.Δ. θα ανακοινωθούν αργά το απόγευμα.
 
Η ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων αναμενόταν σήμερα το πρωί. Όπως είπε ωστόσο ο κ. Τραγάκης, το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας βγαίνει από τα φαξ που στέλνουν οι κατά τόπους εφορευτικές επιτροπές και η ροή τους συνεχίζεται μέχρι αυτή την ώρα, καθώς σε απομακρυσμένες περιοχές οι τοπικές επιτροπές δεν είχαν πρόσβαση σε φαξ.