Να πώς λειτουργεί το αναίμακτο λίφτινγκ

Να πώς λειτουργεί το αναίμακτο λίφτινγκ

 

 

 

Νήματα προσώπου PDO και δικά μας αιμοπετάλια σβήνουν την κόπωση και τη χαλάρωση χωρίς σημάδια. Μάθετε για τη θεραπεία που ζητούν όλοι πριν τις γιορτές. 
 
Ανόρθωση των ιστών στο παρά 5 και λαμπερό δέρμα επιτυγχάνει η νέα συνδυαστική θεραπεία που γίνεται μέσα σε λιγότερο από 1 ώρα στο ιατρείο. Το αναίμακτο λίφτινγκ συνδυάζει τα οφέλη δύο τεχνικών και προσφέρει ανανέωση και λίφτινγκ χωρίς νυστέρι, ράμματα και τομές. Η μέθοδος παντρεύει τα απορροφήσιμα νήματα προσώπου PDO και την αυτόλογη μεσοθεραπεία PRP (πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια). 
 
Πώς γίνεται όμως η νέα θεραπεία;  Όπως εξηγεί η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, επιστημονική διευθύντρια του κέντρου Δερματολογίας Cosmetic Derma Medicine ο καινούριος επαναστατικός συνδυασμός αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα δύο μεθόδων. «Τα απορροφήσιμα νήματα προσώπου PDO εισάγονται στο δέρμα με μια ατραυματική βελόνα και δημιουργούν ένα πλέγμα ώστε να επιτευχθεί σύσφιγξη και ανόρθωση του χαλαρωμένου δέρματος. Το επόμενο διάστημα ο οργανισμός ανταποκρίνεται παράγοντας νέο κολλαγόνο και ελαστίνη με αποτέλεσμα την σύσφιγξη και την βελτίωση της ποιότητας του δέρματος». 
 
Στα νήματα προσώπου PDO η γιατρός προσθέτει ένα βήμα για να εξελίξει ακόμα περισσότερο το αποτέλεσμα του αναίμακτου λίφτινγκ. Κάνει αιμοληψία και φυγοκεντρίζει το αίμα, δηλαδή το υποβάλει σε ειδική επεξεργασία λίγων λεπτών ώστε να απομονώσει το πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια. Ενώ εισάγει τα νήματα εγχέει ταυτόχρονα το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα. Με αυτό τον τρόπο τις επόμενες μέρες το δέρμα είναι φωτεινό χάρη στα αιμοπετάλια, ενώ η σφριγηλότητα ενισχύεται. 
 
Σύμφωνα με κλινικές μελέτες το PRP προάγει την ανάπλαση των ιστών και την παραγωγή κολλαγόνου (Annals of Dermatology, 2011). 
 
Η διαδικασία του αναίμακτου λίφτινγκ γίνεται στο ιατρείο και μπορεί να γίνει και χωρίς τοπική αναισθησία. Επίσης η μέθοδος δεν προκαλεί παρενέργειες, καθώς τα νήματα είναι ασφαλή (το υλικό τους, η πολυδιοξανόνη, είναι βιο-απορροφήσιμο και εφαρμόζεται χρόνια στις ιατρικές επεμβάσεις). 
Info: Cosmetic Derma Medicine, τηλ.: 210 6980451, www.cosmeticdermamedicine.gr
 
Μάθετε περισσότερα για τα νήματα στο video που ακολουθεί