Στη «δαγκάνα» εφοριακών ο… «Άγιος Βασίλης»

Στη «δαγκάνα» εφοριακών ο… «Άγιος Βασίλης»

 

 

 
Αντιμέτωπος με μία δυσάρεστη έκπληξη βρέθηκε ένας «Άγιος Βασίλης» από την Ουγγαρία, όταν ανακάλυψε ότι οι υποτιθέμενοι γονείς που τον είχαν προσλάβει για να δώσουν χαρά στα παιδιά τους ήταν στην πραγματικότητα... εφοριακοί, οι οποίοι πραγματοποιούσαν επιτόπιους ελέγχους κατά της φοροδιαφυγής.
Ο δυστυχής «Άγιος» αφηγήθηκε την περιπέτειά του στο τηλεοπτικό δίκτυο TV2 την Κυριακή.
 
Ο επονομαζόμενος «Mikuláš» (Άγιος Νικόλαος, ο οποίος σύμφωνα με την ουγγρική παράδοση επισκέπτεται τα παιδιά την 6η Δεκεμβρίου, ημέρα της εορτής του, όπως κάνει και ο Άγιος Βασίλης την Πρωτοχρονιά) συνηθίζει να μοιράζει γλυκά, να τραγουδάει αλλά και φωτογραφίζεται με τα παιδιά.
 
Μόνο που αυτήν την ημέρα και κάποιοι άλλοι είχαν μεταμφιεστεί εκτός από τον ίδιο τον «Άγιο»: τη στιγμή που τον πλήρωναν, οι «γονείς» έβγαλαν τις ταυτότητες των εφοριακών και του ανακοίνωσαν ότι θα του επέβαλαν πρόστιμο καθώς δεν είχε κόψει τιμολόγιο.
 
«Δεν ασχολούμαι με αυτήν την εργασία παρά μία φορά τον χρόνο, δεν πίστευα ότι αυτό θα αποτελούσε πρόβλημα» εξήγησε ο «Άγιος» ο οποίος κατέβαλε ένα πρόστιμο ύψους 640 ευρώ.
 
Οι εφοριακοί εξήγησαν από την πλευρά τους ότι δεν σχολιάζουν τα μεμονωμένα περιστατικά παραβάσεων αλλά πραγματοποιούν με αποτελεσματικό τρόπο ελέγχους σε καταστήματα και υπηρεσίες κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, χωρίς εξαίρεση.