Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κυκλάδων στη Νάξο

Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κυκλάδων στη Νάξο

 

 

 
Την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου συνεδρίασε στη Νάξο το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κυκλάδων στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δημαρχείου Νάξου. Παρών στην συνεδρίαση ήταν ο κ. Εμμανουήλ Μαργαρίτης, δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ο οποίος χαιρέτησε το γεγονός της συνεδρίασης για πρώτη φορά εκτός της Σύρου, του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΣΚ και ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο της ένωσης και πρόοδο στον Κυκλαδίτικο Αθλητισμό και στο ποδόσφαιρο. Θύμισε ότι και ο ίδιος έχει διατελέσει παράγοντας του ποδοσφαίρου με την ιδιότητα του ως πρόεδρος του Πανναξιακού Α.Ο. στο παρελθόν.
 
Την παρουσία του Δημάρχου χαιρέτισαν τόσο ο πρόεδρος της ΕΠΣΚ κ. Ειρηναίος Φρέρης όσο και ο Α΄Αντιπρόεδρος κ. Στράτος Φουτάκογλου οι οποίοι αναφέρθηκαν στην αλλαγή του καταστατικού της Ένωσης που επιτρέπει την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων εκτός της έδρας που είναι η Σύρος. Επισημάνθηκε άλλωστε και το γεγονός ότι το συμβούλιο πλαισιώνετε για πρώτη φορά και με πέντε μόνιμους κατοίκους από άλλα νησιά, πράγμα που δεν επιτρεπόταν στο προηγούμενο καταστατικό.
 
Στην συνεδρίαση παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν οι εκπρόσωποι των τεσσάρων αθλητικών σωματείων της Νάξου που διαθέτουν ποδοσφαιρικές ομάδες οι οποίες συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα. Επίσης παραβρέθηκε και χαιρέτησε η πρόεδρος του Α.Ο. Πάρου κ. Μαρία Κουτσονικολή.
 
Τα θέματα που έθεσαν οι εκπρόσωποι των σωματείων και συζητήθηκαν κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης ήταν αυτά που αφορούν την διαιτησία και τα αγωνιστικά – γηπεδικά. Έγινε επίσης αναφορά στα επιτεύγματα των μεικτών ποδοσφαιρικών ομάδων εφήβων και παίδων καθώς και το σπουδαίο έργο που επιτελείται σε αυτόν τον τομέα.
 
Προς το τέλος της συνεδρίασης έγινε ενημέρωση και πάρθηκαν αποφάσεις σχετικά με το θέμα της διενέργειας εκλογών, όπως αυτό έχει τεθεί από τον συνδυασμό «ΏΡΑ ΕΥΘΥΝΗΣ για το Κυκλαδίτικο ποδόσφαιρο» . Το ΔΣ αποφάσισε να σταλεί επιστολή προς την ΕΠΟ για να ξεκαθαρίσει το θέμα με βάση τις διατάξεις του καταστατικού της ΕΠΣΚ, θεωρώντας ότι δεν συντρέχουν λόγοι για διενέργεια νέων εκλογών άμεσα.
 
Μετά την συνεδρίαση τα σωματεία της Νάξου δεξιώθηκαν τους φιλοξενούμενους παραθέτοντας δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.