Αναβλήθηκαν οι εκλογές στη Ν.Δ.

Αναβλήθηκαν οι εκλογές στη Ν.Δ.

 

 

 
Αναβολή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) του κόμματος, μετά τα σοβαρά προβλήματα που εμφανίστηκαν στο ηλεκτρονικό σύστημα της ψηφοφορίας και εμπόδισαν την έναρξη της διαδικασίας.
 
«Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρεία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΦΕ.
 
Ως εκ τούτου, συμπληρώνει, «καθίσταται αδύνατη τεχνικά η διεξαγωγή της διαδικασίας των εκλογών για σήμερα, η οποία και αναβάλλεται».
Έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό της Ν.Δ.
 
Έντονες είναι, εν τω μεταξύ, οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο για «μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος» και τον Άδωνι Γεωργιάδη να τονίζει πως «το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους με ονοματεπώνυμα».
 
Ο κ. Μητσοτάκης, υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, ζητεί την άμεση ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της Ν.Δ. από την Μαριέττα Γιαννάκου και αντικατάσταση του προέδρου της ΚΕΦΕ Ανδρέα Παπαμιμίκου. Ο βουλευτής της Ν.Δ. υποστηρίζει πως πρόκειται για «μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος» και σημειώνει πως η Ν.Δ. οφείλει «μια μεγάλη συγγνώμη σε όλους τους Νεοδημοκράτες, αλλά και στους Έλληνες πολίτες». Τονίζει πάντως πως δεν είναι ώρα να αναζητηθούν ευθύνες.
 
Την παραίτηση του Ευάγγελου Μεϊμαράκη και τον ορισμό νέου μεταβατικού προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος όμως θα ολοκληρώσει την εκλογική διαδικασία σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το καταστατικό, ζήτησε και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.
 
«Αυτά που συμβαίνουν σήμερα είναι αδιανόητα, προσβάλλουν τους νεοδημοκράτες, απαξιώνουν τη Ν.Δ. και δίνουν άλλοθι στον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. και τόνισε πως, έστω και τώρα, θα πρέπει κάποιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 
«Ο κ. Μεϊμαράκης οφείλει να παραιτηθεί και να οριστεί νέος μεταβατικός πρόεδρος που θα ολοκληρώσει τη διαδικασία, σύμφωνα με όσα προβλέπει το καταστατικό», είπε, ενώ ζήτησε επίσης την παραίτηση όλων των μελών της ΚΕΦΕ και τη συνάντηση σήμερα των τεσσάρων υποψηφίων για την προεδρία.
Άμεση συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων ζήτησε και ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Δεν θα διαλύσει κανείς τη Νέα Δημοκρατία. Καλώ και τους τέσσερις συνυποψηφίους να βρεθούμε άμεσα και να βρούμε λύση στο πρόβλημα», δήλωσε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ.
 
Νωρίτερα, ο κ. Γεωργιάδης είχε πει πως «το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους με ονοματεπώνυμα» και υπογράμμισε την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης και να είναι αδιάβλητη η εκλογική διαδικασία. «Όσοι νομίζουν ότι θα διαλύσουν τη Ν.Δ. για να αφήσουν ανενόχλητο τον ΣΥΡΙΖΑ να κάνει αυτά που κάνει πλανώνται πλάνην οικτράν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Την παραίτηση των υπευθύνων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Ν.Δ. ζήτησε και ο Γιώργος Κουμουτσάκος. «Προστατεύστε την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Παραιτήσεις των υπευθύνων τώρα» έγραψε ο βουλευτής της Ν.Δ. στον λογαριασμό του στο Twitter. «Παραιτήσεις των υπευθύνων της ΚΕΦΕ τώρα. Το ελάχιστο που μπορούν να προσφέρουν...» πρόσθεσε.