Καταστροφική η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί

Καταστροφική η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο κρασί

 

 

Να αναθεωρήσει την απόφασή της για  επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί  καλεί την κυβέρνηση  η  Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), με  επιστολή του Προέδρου της κ. Ιω. Βογιατζή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλ.Τσακαλώτο, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει "καταστροφική" για τον κλάδο.

Οι επιπτώσεις στον οινικό τομέα  απο την επιβολή ειδικού φόρου θα είναι καταστροφικές, επισημαίνεται στην επιστολή, καθώς θα διαταραχθεί η ισορροπία του  οδηγώντας σε υπερδιπλασιασμό τις τιμές καταναλωτή  και σε συρρίκνωση τις εξαγωγές με αποτέλεσμα την πρόκληση ανεπανόρθωτων ζημιών στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με το κρασί σε όλη την αλυσίδα παραγωγής.

Ολα αυτά μάλιστα τη στιγμή που  καταγράφονται θετικά εξαγωγικά αποτελέσματα από  την εφαρμογή του  στρατηγικού σχεδίου του κλάδου. 

Οι Πρόεδροι της Διεπαγγελματικής Οίνου, της ΚΕΟΣΟΕ και του ΣΕΟ δίνουν σήμερα Πέμπτη (19/11) έκτακτη συνέντευξη τύπου με θέμα τις καταστροφικές οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες από τη σχεδιαζόμενη επιβολή ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κρασί και τον τρόπο που προτίθεται ο τομέας να αντιδράσει.