Μέρα ευκαιριών και οικογενειακής αρμονίας

Μέρα ευκαιριών και οικογενειακής αρμονίας

 

     
Σήμερα είναι μέρα ευκαιριών και οικογενειακής αρμονίας καθώς βρισκόμαστε ήδη στον πρώτο οίκο του Αιγόκερου. Το χρώμα της λεβάντας φαίνεται να είναι το χρώμα της ημέρας και το θυμίαμα ή το αιθέριο έλαιο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το Νερολί.
 
Έχετε λάβει ποτέ ένα δώρο ή μια ωραία χειρονομία, αλλά ξεχάσατε να πείτε επίσημα ευχαριστώ; Συχνά λέμε ευχαριστώ, αλλά συνήθως είναι μια απλή συνήθεια, όπως με το που δούμε κάποιον τον ρωτάμε τι κάνει, αν είναι καλά και πάλι από συνήθεια απαντάμε "καλά", χωρίς αυτό  βέβαια να συνεπάγεται τις περισσότερες φορές με την αλήθεια, αφού η καθημερινότητά μας βομβαρδίζεται στην κυριολεξία από αρνητικότητα, άσχημες ειδήσεις και πολλά προσωπικά ζητήματα που προκύπτουν και επιζητούν άμεσα λύση... με αποτέλεσμα να επηρεάζεται άμεσα η ψυχολογία μας και όλο μας το είναι!!!
 
Έτσι λοιπόν σπάνια αναγνωρίζουμε το "Ευχαριστώ" που λέμε. 
 
     Να μια ωραία πνευματική άσκηση, όπου μπορείτε να ξεκινήσετε μια παράδοση γραφής με το να σημειώσετε όλα τα "ευχαριστώ" σας. Με λίγα λόγια τις ευχαριστίες που έχετε να απευθύνετε στα άτομα που σας προσέφεραν κάτι, αλλά μέχρι τώρα δε σας δόθηκε η ευκαιρία να εξωτερικεύσετε τα συναισθήματά σας κι έτσι θεωρώντας δεδομένα αυτά τα "ευχαριστώ", γιατί πέραν όλων των άλλων έχουμε συνηθίσει στον σημερινό τρόπο που όλα και όλοι τρέχουν ασταμάτητα (και μαζί με όλα και ο χρόνος), κι έτσι τα αφήσατε όλα αυτά πίσω ή κάπου σε κάποια γωνία του μυαλού σας ξεχασμένα.
 
     Οπότε τώρα σας παρουσιάζεται η ευκαιρία, να βρείτε λίγο χρόνο και αυτό μπορείτε να το καθιερώσετε όταν κάθεστε για λίγο και αναλογίζεστε τη ροή των πραγμάτων της κάθε ημέρας και είναι καλό να γράφετε  ένα σύντομο σημείωμα που δείχνει την εκτίμησή σας. 
 
Καθένας από μας χαίρεται και  αγαπά να λαμβάνει μία κάρτα τέτοιου είδους, πόσο μάλλον όταν αυτή διατηρεί τη θετική μας ενέργεια, η οποία βοηθά στο να ρέει και να ξεμπλοκάρει κάθε είδους αρνητικότητας. Φορτίστε λοιπόν τις κάρτες σας με μια ζεστή και στοργική δήλωση πριν την αποστολή τους.
 
Χρησιμοποιήστε  ειδικό μελάνι ή κάποιον ιδιαίτερο στυλό ή ακόμη και το χαρτί που θα χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε την κάρτα σας ας είναι κάτι το  διαφορετικό και το ιδιαίτερο, και όχι το συνηθισμένο που σας αφήνει αδιάφορους. Μπορείτε ακόμη να χρησιμοποιήσετε και ανακυκλωμένα χαρτιά. 
 
     Στις μέρες μας βέβαια έχουμε ξεσυνηθίσει τον παλιό παραδοσιακό τρόπο αποστολής γραμμάτων και καρτών, μιας και όλα έχουν εξελιχθεί στην ηλεκτρονική τους μορφή. Αυτό από την μία είναι καλό ως προς την εξοικονόμηση όχι μόνο χαρτιού που αποτελεί και μέρος της οικολογικής μας συνείδησης, αλλά και χρημάτων. Μερικές φορές όμως, το πραγματικό και χειροπιαστό έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο, μεγαλύτερη αξία περισσότερο συναισθηματική και δημιουργεί περισσότερα θετικά συναισθήματα. Το πλεονέκτημα είναι ότι παίρνει μόνο ένα λεπτό για να γράψετε ένα τέτοιο σύντομο σημείωμα, αλλά ο αντίκτυπος που δημιουργεί είναι μεγάλος και φυσικά διαρκεί.
 
      Μια πάρα πολύ ωραία ιδέα και πολύ χρήσιμη είναι να επαναλάβετε την ίδια τεχνική, αλλά αυτή τη φορά αντί για "ευχαριστώ" να χρησιμοποιήσετε την πολύ δύσκολη λέξη "Συγνώμη". Μπορείτε απλά να συγχωρέσετε τον εαυτό σας που πλήγωσε κάποιο άτομο και να γράψετε μία κάρτα γι' αυτό, ακόμη κι αν δεν έχετε το θάρρος ή το κουράγιο για να στείλετε ή να τη δώσετε. Η εργασία που έχετε να κάνετε με τον εαυτό σας να είστε σίγουροι θα έχει γίνει. Γιατί το να κρατάμε όλα αυτά τα συναισθήματα και να κατηγορούμε υποσυνείδητα τον εαυτό μας για κάποιες καταστάσεις ή γεγονότα που μας συμβαίνουν ή ακόμη και που δημιουργούμε ίσως άθελά μας, δεν είναι λύση.
 
      Φυσικά υπάρχει και μία εξίσου πολύ σημαντική τεχνική η οποία είναι εμπνευσμένη από τη βουδιστική πρακτική "loving kindness meditation" και που έχει να κάνει με αγάπη,στοργή και καλοσύνη όπως δηλώνει και το όνομά της. Είναι κατάλληλη να γίνει όταν εσείς επιλέξετε μία ώρα που θα έχετε ησυχία και δε θα σας ενοχλήσει κανείς. Την ώρα που θα μπορείτε να κάτσετε άνετα και αναπαυτικά στο σαλόνι σας και αφού ανάψετε ένα κερί (αν χρειάζεστε καθοδήγηση ως προς το χρώμα του θα μπορούσε να είναι το πράσινο, διότι το χρώμα αυτό συνδέεται με το χρώμα του ενεργειακού τροχού των συναισθημάτων και με τον αρχάγγελο Ραφαήλ που έχει να κάνει με οποιαδήποτε θεραπεία), το οποίο θα είναι η μόνη σας συντροφιά σε αυτή την πνευματική άσκηση. Tοποθετήστε τα χέρια σας στην καρδιά σας. Κλείστε τα μάτια σας. Αναπνεύστε βαθιά μέσα και έξω από την καρδιά σας. 
 
Στη συνέχεια, φέρτε στο νου σας ένα αγαπημένο μέλος της οικογένειας σας: κάποιον για τον οποίο δεν έχετε τίποτα αρνητικό να πείτε και τρέφετε μόνο θετικά συναισθήματα απέναντι του. Ορίστε ένα χρονοδιακόπτη για τρία λεπτά, και κρατήστε την εικόνα αυτή του αγαπημένου σας προσώπου και επιτρέψτε στον εαυτό σας να λάβει όλη την αγάπη και την θετικότητα που σας μεταδίδει το άτομο αυτό, αφήνοντας την καρδιά σας να το απολαύσει.  Δείτε αυτό το πρόσωπο με χαμόγελο και συνδέστε το γέλιο με τη χαρά. 
 
     Όταν ακούσετε τα χτυπήματα του χρονοδιακόπτη, επαναλάβετε με κάποιο άλλο μέλος της οικογένειά σας, με το οποίο τα συναισθήματά σας είναι πιο χλιαρά ή διφορούμενα. Αφήστε τον εαυτό σας να λάβει τα συναισθήματα που σας έρχονται στο νου και αναλύστε τι είναι αυτό που ακριβώς νιώθετε για το άτομο αυτό. Στείλτε του αγάπη, σκεφτείτε το χαρούμενο, συγχωρέστε αυτό και εσάς μέσα από την κατάσταση που σας έχει οδηγήσει να έχετε αυτά τα χλιαρά και διφορούμενα συναισθήματα. 
     Στη συνέχεια, επαναλάβετε τη διαδικασία με ένα μέλος της οικογένειας με τους οποίους έχετε σοβαρά ζητήματα. Και πάλι δείτε πώς νιώθετε με το άτομο αυτό, αναλύστε και καταγράψτε αυτά τα συναισθήματα. Είναι σημαντικό πως αν έχετε λάβει αρνητικά συναισθήματα, είναι καλό να σκεφτείτε το αντίθετο συναίσθημα και να το αντικαταστήσετε στο μυαλό και την καρδιά σας.
 
Αντιστρέψτε το μίσος με την αγάπη!!! Στείλτε του αγάπη μέχρι να μαλακώσει και η δική σας καρδιά. Μπορεί να νιώσετε ένα κόμπο στο στήθος (ενεργειακός τροχός συναισθημάτων) ή ακόμη και στο λαιμό (ενεργειακός τροχός έκφρασης και θυρεοειδή αδένα). Επιμείνετε αν χρειαστεί και επαναλάβετε το ίδιο άτομο σε κάθε σας άσκηση μέχρι να νιώσετε απόλυτα άνετα με αυτό το άτομο.
 
     Τέλος, επαναλάβετε τη διαδικασία με τον εαυτό σας. Ίσως για μερικούς εδώ να αρχίζουν τα δύσκολα. Το θετικό πάντως είναι πως από αύριο και κάθε μέρα αν το καθιερώσετε ή ακόμη και κατά τις ημέρες των διακοπών και τα Σαββατοκύριακα, ίσως να θελήσετε να επαναλάβετε την όλη διαδικασία από την αρχή, με τα ίδια μέλη της οικογένειας σας ή ακόμη και με διαφορετικά μέλη. Αυτό θα το κρίνετε εσείς για πότε μπορεί να είσαστε έτοιμοι να προχωρήσετε στο επόμενο άτομο. 
 
     Είναι πολύ σημαντικό να τονίσουμε πως μεγάλοι πνευματικοί δάσκαλοι ανα τον κόσμο όπως η Doreen Virtue που ασχολείται με τις θεραπείες μέσω επίκλησης των αγγέλων ή την Deborah King η οποία έχει διδαχτεί πολλές τεχνικές από Σαμάνους θεραπευτές, ακόμη και οι διδακτικές εκδοχές που αναγράφονται στα βιβλία του Καστανέντα και πολλών πολλών ακόμη, χρησιμοποιούν τεχνικές σαν την παραπάνω για να συγχωρέσουν, για να επιλύσουν προβλήματα που βασανίζουν χρόνια τους πελάτες τους και να μπορέσουν να πάνε παρακάτω στη ζωή τους. Αξίζει να το προσπαθήσετε και το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δείτε θετικές αλλαγές στη ζωή σας αλλά και στις σχέσεις σας με τους άλλους. Σε πολλές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί και βελτίωση προβλημάτων υγείας επειδή χρόνια μπλοκαρισμένα συναισθήματα εκδηλώθηκαν με κάποιον τρόπο στο σώμα. Κι αυτό έχει παρατηρηθεί επίσης πολύ έντονα στην ενεργειακή εξισορρόπηση με Κρύσταλλα. Διότι με Κρυσταλλικό τρόπο γίνονται όλα τα παραπάνω σιγά σιγά όσο το κάθε άτομο είναι έτοιμο να καταλάβει και να συνειδητοποιήσει όλα τα παραπάνω. Όσο το επιτρέπει το ενεργειακό του πεδίο... Ακούστε το σώμα σας!!!
 
Mykonos Alternative Health Center
Maren Skayia ND