Βραδιά Καβάφη το Σάββατο στο Γρυπάρειο

Βραδιά Καβάφη το Σάββατο στο Γρυπάρειο

 

 

 

 
Μια μουσικοποιητική βραδιά αφιερωμένη στον σπουδαίο μας ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο.
 
Η «Ομάδα Καβάφης», με εμπνευστή τον Μπάμπη Κουλούρα, δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2006 από μεγάλη αγάπη προς την ποίηση του Οικουμενικού μας ποιητή Κωνσταντίνου Καβάφη θα παρουσιάσει την παράσταση αυτή-αφιέρωμα στο σπουδαίο Αλεξανδρινό ποιητή. Μια παράσταση που θεωρείται από πολλούς πνευματικούς ανθρώπους ως μια από τις πιο ολοκληρωμένες προσεγγίσεις στο έργο του. Μέχρι σήμερα η «Ομάδα Καβάφης» έχει δώσει περισσότερες από 50 παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. 
 
Όλα τα έσοδα των παραστάσεων της Ομάδας, όταν υπάρχει εισιτήριο, δίνονται σε συλλόγους και οργανώσεις που διεξάγουν κοινωνικό έργο  και  δραστηριότητες αλληλεγγύης προς αναξιοπαθούντες συνανθρώπους μας.
 
Για την πολιτιστική τους προσφορά η Ομάδα Καβάφης και ο επικεφαλής της Μπάμπης Κουλούρας έχουν βραβευθεί  από τις Ομοσπονδίες της Ομογένειας, από την UNESCO,  από το Ροταριανό Όμιλο Ερμούπολης με το βραβείο PAUL HARRIS  FELLOW, από το Σύλλογο Πελοποννησίων Σύρου  αλλά και  με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τιμήθηκαν με το Χρυσό Μετάλλιο του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης,  ενώ έχουν  ανακηρυχθεί από το FORUM 20.21  ως Πρεσβευτές της προσπάθειας να αναδειχθούν η Σύρος και οι Κυκλάδες Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το έτος 2021.
 
Η ΄΄ΟΜΑΔΑ ΚΑΒΑΦΗΣ’’ του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου και το κοσμογυρισμένο  μουσικοποιητικό της  αφιέρωμα «Κ.Π. ΚΑΒΑΦΗΣ – ΑΠ’ ΕΞΩ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΑ» θα παρουσιαστεί το Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 20.30 στο Γρυπάρειο Πολιτιστικό Κέντρο Μυκόνου.
 
Διοργάνωση: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου με την υποστήριξη του Γρυπάρειου Πολιτιστικού Κέντρου – Είσοδος ελεύθερη