Η καλύτερη χρονιά για τον στίβο της Μυκόνου το 2016

Η καλύτερη χρονιά για τον στίβο της Μυκόνου το 2016

 

 

 

 
Υψηλές προσδοκίες διαμορφώνει ο στίβος της Μυκόνου για τη νέα χρονιά καθώς όπως επισημαίνουν στελέχη του "το 2016 ο στίβος του ΑΟ Μυκόνου θα διανύσει την καλύτερη του χρονιά".  Οι λόγοι οι οποίοι συντελούν στην αισιόδοξη αυτή προοπτική είναι ποικίλοι, τονίζουν και αφορούν τόσο σε επίπεδο βάσης όσο και στο επίπεδο υψηλού αθλητισμού.
 
Ο στίβος  έχει ξεπεράσει φέτος τα 100 παιδιά και ειδικά μετά τα kids athletics τα οποία διεξήχθησαν στην Άνω Μερά και στο γήπεδο του Κόρφου αναμένεται να ξεπεράσει τα 130. "Ο συνεργάτης – γυμναστής του 1ου δημοτικού σχολείου κ. Κουρατίδης Κώστας κάνει πολύ καλή δουλειά στο φυτώριο του τμήματος και τα αποτελέσματα θα φανούν στους πρώτους αγώνες" αναφέρει το τμήμα στίβου του ΑΟΜ που κάνει μια πλήρη ανάλυση στα αποτελέσματα που προϊδεάζουν για τα αισιόδοξα προγνωστικά της νέας χρονιάς 
 
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση "Η αγωνιστική ομάδα των Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄παρά τους μικροτραυματισμούς που είχαν κάποιοι αθλητές της στην αρχή, είναι σε υψηλότερο επίπεδο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Στην ομάδα έχουν προστεθεί και νέα παιδιά τα οποία αναμένεται να συμβάλουν σε μια πολύ καλή παρουσια του συλλόγου στα διασυλλογικά και στα  πανελλήνια πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών. Η ομάδα φαίνεται να είναι ισχυρή όχι μόνο στους δρόμους που ήδη έχει δημιουργήσει παράδοση αλλά και στα εμπόδια, στις ρίψεις και στα άλματα. Οι δύο προπονητές του συλλόγου, ο Πέτρος Δημητσάντος και η Δωροθέα Καγιουκλάκη έχουν διευρύνει το προπονητικό φάσμα ώστε να αξιοποιούν πλήρως τα ταλέντα και τις δεξιότητες των αθλητών".
 
Ο προγραμματισμός για τη νέα χρονιά περιλαμβάνει αρκετούς αγώνες: στο κλειστό της Αθήνας το χειμώνα και σε διάφορους αγώνες της Αττικής, πέρα από τις υποχρεώσεις των διασυλλογικών.
 
Οι αθλητές υψηλού επιπέδου βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ προπονείται χωρίς προβλήματα στην Καρδίτσα, ενώ πολύ θετικά έχει λειτουργήσει η αλλαγή προπονητών τόσο για την Μαρία Παρδαλού όσο και για τον Γιώργο Μίνο.
 
Η πρόσφατη νίκη του Χρήστου Καλλία στα 5 χιλιόμετρα στο κατάμεστο Παναθηναϊκό στάδιο  επιβεβαιώνει ότι ο αθλητής ξεπέρασε τα προβλήματα που είχε με το άσθμα του τα οποία τον ταλαιπώρησαν ιδιαίτερα το 2015.
Ο Διομήδης Μπακατσέλος και ο Νώντας Κατσικέας ξαναβρίσκουν στους ρυθμούς τους και βάζουν στόχο το πανελλλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου στα τέλη του χειμώνα.
 
Ο Ματθαίος Ματζιάρ επέστρεψε από τη Γερμανία όπου παρακολούθησε ένα εξάμηνο το πρόγραμμα Erasmus και έχει ως στόχο ένα μετάλλιο στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας του, στα 3.000 μέτρα στηπλ.
 
Ο σύλλογος συνεργάζεται με την προπονήτρια του επτάθλου Δέσποινα Πάκου η οποία ανέλαβε να προπονήσει την Φραγκίσκα Αρμάου η οποία επέστρεψε με υψηλούς στόχους στο έπταθλο. Στο δύσκολο αυτό αγώνισμα η Φραγκίσκα δεν θα είναι μόνη της καθώς δύο ακόμη επταθλήτριες προστέθηκαν στη δύναμη του συλλόγου μας, η Έμμυ Ιωακειμίδου και η Μαρία Παντερμαλή.