Στο Βερολίνο για το ετήσιο συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ο Δήμαρχος Μυκόνου

Στο Βερολίνο για το ετήσιο συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης ο Δήμαρχος Μυκόνου

 

 
Στο πέμπτο ετήσιο συνέδριο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV V) στο Βερολίνο παρευρίσκεται από σήμερα ως επίσημος προσκεκλημένος ο Δήμαρχος Μυκόνου Κωνσταντίνος Κουκάς. Το συνέδριο λαμβάνει χώρα από σήμερα Τετάρτη 4 έως την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 με το κεντρικό σύνθημα: «Η τοπική αυτοδιοίκηση γκρεμίζει το τείχος της κρίσης». 
 
Η Ελληνογερμανική Συνέλευση έχει εδραιώσει την παρουσία της ως φόρουμ ανταλλαγής εμπειριών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Αποτελεί έκφραση της αφοσίωσης των δύο πλευρών στις φιλικές μεταξύ τους σχέσεις. 
 
Στο επίκεντρο του φετινού συνεδρίου βρίσκονται τα θέματα της διαχείρισης απορριμμάτων, της ενεργειακής πολιτικής, της αγροτικής ανάπτυξης, του τουρισμού, των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) και βεβαίως της υποδοχής και ενσωμάτωσης των προσφύγων.
 
Ο εντεταλμένος της γερμανικής κυβέρνησης για την Ελληνογερμανική Συνέλευση, υφυπουργός Αναπτυξιακής Συνεργασίας Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε  ενόψει της έναρξης του συνεδρίου, τόνισε ότι «στο επίκεντρο βρισκόταν, βρίσκεται και θα βρίσκεται και στο μέλλον, η κοινωνία των πολιτών και ιδιαίτερα στο δημοτικό επίπεδο».
 
O κ. Φούχτελ, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ αναφέρθηκε σε δεκάδες ανταλλαγές ειδικών μεταξύ των δύο χωρών και επισήμανε ότι ο μεγάλος αριθμός συμμετεχόντων στο συνέδριο, υποδεικνύει το μεγάλο ενδιαφέρον για κοινές δράσεις αυτού του τύπου.