Δάσκαλοι και Καθηγητές στο πλευρό των μαθητών - Συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Νοέμβρη

Δάσκαλοι και Καθηγητές στο πλευρό των μαθητών - Συμμετέχουν στην απεργιακή κινητοποίηση στις 12 Νοέμβρη

 

 

 

 
Σκληρή γλώσσα χρησιμοποιεί η διδασκαλική ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) περιγράφοντας τις εκτιμήσεις της για την πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο και προαναγγέλλει σειρά κινητοποιήσεων, ορίζοντας σαν πρώτη τη συμμετοχή των μελών της στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της 12ης Νοεμβρίου, που έχει ανακοινώσει η ΑΔΕΔΥ. 
 
Όπως αναφέρουν οι καθηγητές "Ο χώρος της εκπαίδευσης βιώνει μια, δίχως προηγούμενο, πραγματικότητα με τα χιλιάδες κενά στα σχολεία να αποκαλύπτουν την επικίνδυνη επιλογή των μνημονιακών κυβερνήσεων, που χρόνια τώρα καταγγέλλει το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., για «επένδυση» στην ελαστική εργασία, με παντελή απουσία μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση αλλά και την τραγική ανικανότητα των κυβερνώντων να διαχειριστούν ακόμα και τα πιο απλά οργανωτικά ζητήματα. Οι χιλιάδες προσλήψεις αναπληρωτών, αποκλειστικά σχεδόν, μόνο μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ αποτέλεσαν μια λύση αποφυγής της αντιμετώπισης της εκπαιδευτικής πραγματικότητας και τώρα που ολοένα και ελαττώνονται αφήνουν τις τάξεις χωρίς εκπαιδευτικούς και πλήττουν με ανεπανόρθωτα αποτελέσματα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.
Κι όλα τα παραπάνω, μέσα στο εδώ και χρόνια διαμορφωμένο, τοπίο της υποχρηματοδότησης των σχολικών μονάδων κάτι που κάνει εξαιρετικά δύσκολο το να καλύψουν βασικούς τομείς λειτουργίας τους (γραφική ύλη, πετρέλαιο θέρμανσης, καθαριότητα) αλλά και της κατάργησης εκπαιδευτικών κατακτήσεων όπως η αναλογία 1:25 στα τμήματα.
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε μια προσπάθεια εντονότερης ανάδειξης των προβλημάτων του Κλάδου, κατέθεσε πρόσφατα στον Υπουργό Παιδείας υπόμνημα όπου αναφέρονται τα σημαντικότερα από τα προβλήματα στα οποία αναμένονται, άμεσα απαντήσεις – λύσεις. Αυτό το υπόμνημα μπορεί να αποτελέσει, ενισχυμένο από κάθε άλλο σημαντικό ζήτημα που θα προκύψει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, τη βάση συζήτησης στις τακτικές και έκτακτες Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων, ώστε να παρθούν αποφάσεις που θα οδηγήσουν σε αγώνες για την ανατροπή των αντιλαϊκών και αντιεκπαιδευτικών πολιτικών.
Με αυτόν ακριβώς το στόχο και εντάσσοντας τη δράση του μέσα στη συνολική δημοσιοϋπαλληλική δράση, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. θέτει ως πρώτο μεγάλο αγωνιστικό στόχο για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα την επιτυχία της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης της ΑΔΕΔΥ στις 12 Νοεμβρίου".
 
Επιπροσθέτως η ΟΛΜΕ αναφέρει πως "τα προβλήματα των μαθητών είναι και δικά μας προβλήματα. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας, αγώνας για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ κηρύσσει στάση εργασίας διευκολυντικού χαρακτήρα στις 2 Νοέμβρη από τις 11.00 έως τις 14.00". Παράλληλα καλεί σε μαζική συμμετοχή όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας για την επιτυχία αυτής της κινητοποίησης".
 
Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ δηλώνει την έμπρακτη αλληλεγγύη του στον δίκαιο αγώνα των μαθητών και των γονιών και καλεί τις ΕΛΜΕ να πάρουν όλες εκείνες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες που θα στηρίξουν τον αγώνα των μαθητών.