Χωρίς πλοία και σήμερα τα νησιά

Χωρίς πλοία και σήμερα τα νησιά

 

 

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν και σήμερα Τρίτη 3 Νοεμβρίου τα πλοία λόγω της 48ωρης απεργίας που ξκίνησε από χθες η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. 

Στην ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία ζητεί την κατανόηση και τη συμπαράσταση των πολιτών, καθώς, όπως αναφέρει, «ο αγώνας ο οποίος τώρα αρχίζει δεν είναι αγώνας που αφορά μόνον τους Έλληνες ναυτεργάτες αλλά αφορά όλη την ελληνική κοινωνία». «Οι ναυτεργάτες δεν διεκδικούν τίποτε νέο, απλά ορθώνουν το ανάστημά τους ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων και στις νέες απαιτήσεις της τρόικας».
 
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση: «Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των Υπευθύνων και του Κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Η επερχόμενη νέα χιονοστιβάδα των πρόσθετων αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές».καταλήγει.