Μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου για την 28η Οκτωβρίου

Μήνυμα του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου για την 28η Οκτωβρίου

 

 

 

 
"Το δυνατό, καθαρό και πατριωτικό ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά, το μήνυμα της εθνικής επετείου της Εποποιίας του 1940, αποτελεί για όλους τους Έλληνες βαριά παρακαταθήκη, συμβόλαιο τιμής με την ιστορία, δέσμευση ευθύνης για το μέλλον" αναφέρει στο μήνυμά του για την 28η Οκτωβρίου ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.
 
Παράλληλα όπως επισημαίνει "Το σθένος, η τόλμη και η ανδρεία των στρατιωτών, των εθελοντών και των γυναικών που πολέμησαν στα βουνά της Ηπείρου πριν 75 χρόνια, για την ελευθερία της πατρίδας μας, είναι κεφάλαιο τιμής και απόδειξη πως οι Έλληνες αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις και τις δυσκολίες  ενωμένοι".
 
"Σαν μια γροθιά λοιπόν, οφείλουμε να δώσουμε σήμερα, τιμώντας τους  προγόνους μας, τις μεγάλες μάχες για όσα τώρα μας πληγώνουν, για όσα απειλούν να μας αφήσουν "ανάπηρους" κοινωνικά, οικονομικά, εθνικά. Αυτός ο αγώνας θα γίνει με "το χαμόγελο στα χείλη" περήφανα, με το μυαλό στους νεκρούς ήρωές μας και το βλέμμα στα παιδιά μας και στο μέλλον τους. Χρόνια Πολλά" καταλήγει στο μήνυμά του.