Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει το θέατρο

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει το θέατρο

 

 

 
Στην Πάτμο για την έναρξη των εργασιών της 27ης Συνάντησης Ερασιτεχνικών Θιάσων βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Στέλιος Μπρίγγος. Ενώ τα προηγούμενα χρόνια οι οικονομικές υποχρεώσεις της συνάντησης καλύπτονταν εξ' ολοκλήρου από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου, λόγω της δυσχερούς οικονομικής κατάστασης ήταν απαραίτητη και η οικονομική αρωγή της Περιφέρειας. 
 
Οι συμμετοχές φέτος έχουν ξεπεράσει κάθε πρόβλεψη και κάθε προηγούμενο: εικοσιπέντε ομάδες, περισσότερα από 550 άτομα. 
 
Στον χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε τα εξής: 
 
"Το θέατρο δεν είναι μόνο μία καλλιτεχνική έκφραση, είναι ο καθρέφτης του Πολιτισμού μίας χώρας. Σήμερα, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, τα πνευματικά ζητήματα της κοινωνίας έχουν γίνει εμφανή και εκδηλώνονται έντονα. Η πνευματική σημασία του θεάτρου, λοιπόν, ως τρόπου έκφρασης και ζύμωσης των ατομικών και κοινωνικών ζητημάτων είναι αναμφίβολη. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στηρίζει για πρώτη φορά τόσο ουσιαστικά αυτή την σπουδαία πνευματική κίνηση. Σε αυτή την δύσκολη εποχή ο Πολιτισμός οφείλει να βγει δυναμικά μπροστά, για να θυμίζει σε όλους ότι μέσα από την πνευματική καλλιέργεια μπορεί να δημιουργηθεί η υπέρβαση, τόσο σε προσωπικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο."
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θεσμός έχει δημιουργήσει άρρηκτους δεσμούς μεταξύ κοινωνιών και ερασιτεχνών, ενώ συνέβαλε στην εξάπλωση του θεάτρου στα νησιά του Αιγαίου. Ένας θεσμός που κάθε χρόνο σε άλλο νησί αποτελεί ανάσα πολύτιμη για την τοπική κοινωνία.
 
(Στη Φωτογραφία ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού με την Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου Μαρία Βενέτη)