Ναι, κατά πλειοψηφία στην προσφυγή για τον ΦΠΑ είπε το Περιφερειακό Συμβούλιο

Ναι, κατά πλειοψηφία στην προσφυγή για τον ΦΠΑ είπε το Περιφερειακό Συμβούλιο

 

 

 

 
Την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της Κοινής Υπουργικής Απόφασης με την οποία καταργήθηκαν από 1ης Οκτωβρίου 2015 οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα πέντε πρώτα  νησιά της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε σήμερα, Τρίτη, στην Σαντορίνη.
 
Η απόφαση του ΠΣ ήταν σχεδόν ομόφωνη (λευκό ψήφισε μόνο ο περιφερειακός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν. Αιγαίου Βαγγέλης Σιγάλας),  μετά από την λεπτομερή ενημέρωση του σώματος από τον Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Χατζημάρκο για τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από πλευράς της Περιφέρειας για το θέμα και έχουν σκοπό να προσβάλουν την ΚΥΑ η οποία καταδικάζει σε μαρασμό το Νότιο Αιγαίο, παράλληλα με τις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει η περιφερειακή αρχή για την αντιμετώπιση του προβλήματος της υποχρηματοδότησης του Νοτίου Αιγαίου από τους κοινοτικούς πόρους, με την μάχη της διεκδίκησης να έχει μεταφερθεί πλέον στις Βρυξέλλες.
 
Στο γενικότερο διεκδικητικό πλάνο της περιφερειακής αρχής εξάλλου, εντάσσεται και η ανάληψη της διοργάνωσης του συνεδρίου των νησιωτικών Περιφεριών της Ευρώπης (CRPM), το δεύτερο τρίμηνο του 2016 στη Ρόδο, με σκοπό να αναδείξει την έννοια της νησιωτικότητας. Την απόφαση διοργάνωσης του Συνεδρίου ενέκριναν όλες οι παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, εξαιρουμένης της Λαϊκής Συσπείρωσης που καταψήφισε.